Zoon van Biggie Smalls maakt nu al tranentrekkende docu over vader

CREDITS: Nelson Ndongala | Unsplash

Super Nintendo, Sega Genesis
When I was a dead broke man,
I couldn’t picture this

Elke hiphopfanaat heeft deze tekst van Biggie’s track ‘Juicy’ soms nog wel in zijn hoofd. Biggie Smalls ging van ‘dead broke‘ naar onweerstaanbaar rijk. Zijn leven was een rollercoaster. En dat is een understatement.

Understanding Christopher Wallace is de nieuwe docu van Biggie Smalls

Niet heel gek dus dat er genoeg docu’s te vinden zijn over het leven van een van de GOAT’s van hiphop. Maar de nieuwe docu die er aankomt, Understanding Christopher Wallace, legt de lat een heel stuk hoger dan alle andere docu’s. TME Studios heeft voor Understanding Christopher Wallace namelijk samengewerkt met zijn zoon, die een portret van zijn vader tekent die de wereld nooit heeft gekend. Volgens THR is de docu een intieme blik op het onvertelde levensverhaal van een van de grootste rappers ooit, vanuit het perspectief van de zoon die hem nooit heeft gekend.

Zoon van Biggie Smalls brengt waardevol verhaal

Goed, C.J. heeft zijn vader inderdaad nooit gekend aangezien Biggie vijf maanden na de geboorte van zijn zoon werd doodgeschoten. Maar dat betekent niet dat C.J. niet wist wie zijn vader écht was. Integendeel, C.J. verkent tijdens Understanding Christopher Wallace zijn identiteit en die van zijn vader, de erfenis en het vaderschap. “De afgelopen jaren realiseerde ik me dat mijn persoonlijke reis verbonden is met het begrijpen van wie Christopher George Latore Wallace was buiten zijn bestaan als Biggie Smalls.” Zo vertelt C.J. aan THR.

Ook andere OG’s aan het woord

Naast zijn zoon en de moeder van C.J., komen er ook OG’s van de game aan het woord die Biggie als geen ander kende. Zo zien we bijvoorbeeld Lil Kim, Jadakiss en Lil Cease aan het woord. De documentaire wordt geleid door Vikram Gandhi, die onder andere bekend is van zijn prestatie als regisseur van Barry. Verder zullen Loren Hammonds, Alexa Conway, Mike Beck, Doug DeLuca, Wayne Barrow, Elliot Osagie en Lynne Benioff de productie uitvoeren. Een officiële releasedatum is helaas nog niet bekend, maar wij houden jullie up-to-date.