De beste podcasts voor ondernemers

CREDITS: Annie Spratt

In Nederland zijn we gek op efficiëntie en daarom is het niet gek dat podcasts steeds populairder worden, al heeft het best even geduurd. Tijdens het commuten, sporten, strijken en koken kan je lekker alleen zijn met je gedachte, zingen of naar onzin op de radio luisteren. Maar je kan ook naar iets luisteren dat je interesseert, waar je nieuwe insights van krijgt en je ook gewoon even vermaakt. Podcasts zijn wat ons betreft de ideale oplossing hiervoor.

In de nieuwe serie ‘De beste podcasts…’ gaan we je de komende weken meenemen in de tofste podcasts die bij elk interessegebied horen. Deze week:

De beste podcasts voor ondernemers

Je als ondernemer het gevoel wel dat je ineens heel veel energie hebt, de goede ideeën komen sneller binnen dan dat je ze kan onthouden en je hebt gewoon heel veel zin om grote stappen te zetten. Zakelijke meevallers kunnen dit veroorzaken. Of je bent gewoon met het juiste been uit bed gestapt. Maar ook het luisteren naar inspirerende mensen en verhalen, kan je een enorme boost geven.

Juist door dit gevoel zo vaak mogelijk zo vaak mogelijk te hebben, blijf je gemotiveerd en is de kans groter dat jouw bedrijf sky high gaat!

Digital Dialogues

In de serie verkent presentatrice Meike de Jong, samen met topmensen en specialisten uit het bedrijfsleven, het pad dat bedrijven moeten bewandelen om een digitale en data-gedreven marketingorganisatie te worden. Gasten in de afleveringen zijn onder andere experts van Buienradar, deelscooter startup felyx, PicNic, Ahold en L’Oréal. Deze gasten delen hun eigen ervaringen op het gebied van online marketing en vertellen interessante anekdotes.

Luister op: Spotify | Apple Podcasts | Stitcher

, De beste podcasts voor ondernemers
Foto: Kobu Agency

The Brief

The Brief is een serieuze podcast over media en content marketing, van onze vrienden van Wayne Parker Kent. Ze nemen de belangrijkste nieuwsfeitjes uit de industrie door en er schuiven regelmatig interessante gasten, zoals Alexander Klöpping van Blendle en Ron Simpson van de Avocado Show, aan. Die allen scherp geïnterviewd worden.

Luister op: Spotify | Soundcloud | Apple Podcasts | Deezer

StartUp

De start ups schieten uit de grond als paddestoelen. Wie weet wil jij er wel een beginnen of zit je er middenin. De podcast StartUp stoomt je klaar om alles uit je start up te halen en is al tientallen miljoenen keren gestreamd sinds hij voor het eerst in 2014 live ging. De afleveringen luisteren lekker weg, althans: als je Engels een beetje oké is.

Luister op: Spotify | Apple Podcasts | Stitcher

Jelly Driver Podcast (voormalig Frankwatching)

Al sinds 2015 podcast Jelle Drijver. Tot 2017 onder de naam Frankwatching Podcast, onder de vleugels van het gelijknamige marketingplatform. Inmiddels maakt hij wekelijks een eigen podcast, genaamd ‘Jelly Driver Podcast’. Het zijn misschien niet altijd de allersterkste producties, maar hij heeft vaak interessante gasten, zoals Jitse Groen van ThuisBezorgd en Anna Nooshin (die geen introductie nodig heeft) met inspirerende verhalen.

Luister op: Spotify | Apple Podcasts | Stitcher

Grant Cardone

Heel Amerikaans, maar ontzettend stimulerend voor gemotiveerde ondernemers die hun bedrijf willen laten groeien. Van de meerwaarde van MasterMind-groepen tot het uitverkopen van evenementen en presteren onder druk. Tussen de (nu) 550 afleveringen zitten er zeker een aantal die jou gaan helpen!

Luister op: Spotify | Apple Podcasts | Stitcher

Ongesigneerd

“Een podcast over onopvallend design,” zo omschrijven ze het zelf. Tjitske Mussche en Laura Stek verdiepen zich in het onwerp van onze dagleijkse omgeving en laten de meest fascinerende verhalen horen in deze podcast van VPRO.

Luister op: VPRO

Tim Ferriss Show

De naam komt je wellicht bekend voor, aangezien hij auteur is van het book ‘De 4-urige werkweek’, wat compleet viral ging in 2007 – als je daar toen al over kon spreken. Inmiddels is Tim Ferriss dé postcast-koning van de wereld. Met meer dan honderd miljoen streams en verschillende awards in de pocket, moet hij wel iets goed doen. In zijn bijna 400 afleveringen heeft hij onder andere Arnold Schwartzenegger, LeBron James en Jamie Foxx op bezoek gehad.

Luister op: Spotify | Apple Podcasts | Overcast

, De beste podcasts voor ondernemers
Foto: Oliur