De beste podcasts die lekker weg luisteren

CREDITS: Henry Be

In Nederland zijn we gek op efficiëntie en daarom is het niet gek dat podcasts steeds populairder worden, al heeft het best even geduurd. Tijdens het commuten, sporten, strijken en koken kan je lekker alleen zijn met je gedachte, zingen of naar onzin op de radio luisteren. Maar je kan ook naar iets luisteren dat je interesseert, waar je nieuwe insights van krijgt en je ook gewoon even vermaakt. Podcasts zijn wat ons betreft de ideale oplossing hiervoor.

In de nieuwe serie ‘De beste podcasts…’ gaan we je de komende weken meenemen in de tofste podcasts die bij elk interessegebied horen. Deze week:

De beste podcasts die lekker weg luisteren

Waar we vorige week nog de beste podcasts voor ondernemers uitlichtte, staan vandaag de wat makkelijker verteerbare podcasts in de spotlights. Soms wil je simpelweg geëntertaind worden, kunnen lachen en gewoon iets hebben wat lekker weg luistert. Je zou dan de radio aan kunnen zetten. Maar de hoeveelheid onzin, slechte muziek en reclame er dan tussendoor komt, maakt het toch een minder interessante keuze.

Gelukkig zijn er heel veel toffe podcasts die dit kunnen opvangen. Je kan ze op elk gewenst moment aan- en weer uitzetten en het is aan jou de keus welke aflevering je gaat luisteren. Best lekker toch?

De volgende podcasts zijn heerlijk toegankelijk, maar áltijd interessant. De één wat dieper dan de ander, maar ze luisteren allemaal heerlijk weg.

Wilde Haren de podcast

Jiggy Djé (Vincent Patty) heeft wat ons betreft het podcasten in Nederland groot gemaakt. Sinds 2017 nodigt hij toffe gasten uit waar hij met een jeugdig enthousiasme het gesprek aan gaat over… mja, vrijwel álles. Van zeer heftige discussies met Giel Beelen en Arjen Lubach tot grappige gesprekken over poep met Patrick Laureij.

De podcasts van Vincent zijn ongemonteerd en duren vaak zeker een uur of twee. Wat hem siert is dat hij alles interessant vindt, al lult hij ook graag over zichzelf – vooral in de eerste seizoenen. Dit moet je trekken. Wij vinden het een van de beste podcasts van Nederland!

Luister op: Spotify | Apple Music | YouTube

Datevermaak

Lisa, Timo en Lieke zijn drie single vrienden die niet stoppen met podcasten tot ze alledrie een relatie hebben. Ze geven in Datevermaak op een hele toffe manier inzicht in het Amsterdamse date-leven. Van tips tot lachwekkende date-anekdotes, het is heerlijk om dit trio te horen vertellen. Nu maar hopen dat het nog heel lang duurt voordat ze een relatie hebben…

Luister op: Spotify | Apple Music | Stitcher

Man man man de podcast

Drie radio-makers, en tevens vrienden, zitten wekelijks bij elkaar thuis om één vraag te beantwoorden: hoe mannelijk zijn we eigenlijk? Domien Verschuren (Qmusic), Bas Louissen (Qmusic) en Chris Bergström (Radio 538) stellen elke week een ander onderwerp aan het licht en daar discussiëren ze over. Je zal er weinig van leren, maar het is heerlijk om naar te luisteren. Dit alles gaat gepaard met hilarische anekdotes en altijd komen ze weer tot de conclusie dat ze verre van mannelijk blijken te zijn.

Luister op: Spotify | Apple Music

Yous & Yay: New Emotions

Sef en Pepijn (Faberyayo) droppen maandelijks een nieuwe podcast, waar ze – naar eigen zeggen – heel lang praten met een interessant iemand. Inmiddels zijn gasten als Ilja Gort, Piet Parra en Kees de Koning al voorbij gekomen, waar toffe gesprekken mee zijn gevoerd zoals dat alleen kan met gasten als Yous & Yay. Absoluut een aanrader!

Luister op: Spotify | Apple Music | Stitcher

, De beste podcasts die lekker weg luisteren