De beste films van Leonardo DiCaprio

Vandaag: de beste films van Leonardo DiCaprio. Als er iets is waar de mensheid het collectief over eens leek te zijn, was het dat Leonardo DiCaprio veel eerder een Oscar had moeten krijgen. De dag dat hij zijn Oscar in ontvangst nam, was dan ook een universele opluchting. Toen hij ook nog zijn speech wijdde aan het beteren van de wereld, was iedereen om. Alsof hij al niet populair genoeg was bij de vrouwen.

De beste films van Leonardo DiCaprio

Na lange tijd is er weer een nieuwe film van hem op het witte doek: Once Upon a Time in … Hollywood. De acteur van The Revenant had al jaren niet meer in een film gespeeld. De beste man is selectief in zijn keuzes voor rollen en dat blijkt uit zijn goede beslissingen. Hoog tijd om de beste films van Leonardo DiCaprio even op een rijtje te zetten.

1. The Wolf Of Wall Street

Op de redactie ook wel bekend als ’toch gewoon de aller vetste film aller tijden’. In The Wolf of Wall Street vertolkt Leo de rol van de succesvolle, maar manipulatieve beursmakelaar Jordan Belfort die uiteindelijk onder de loep van de FBI valt. De film is hilarisch, spannend en laat weer eens zien hoe divers de acteertalenten van DiCaprio zijn. Daarnaast bevat deze film de doorbraak rol van de beeldschone Margot Robbie, the masterpiece herself.

2. Inception

Niet alleen in het echte leven gaat hij er met onze droomvrouwen vandoor, maar in deze film steelt de acteur daadwerkelijk dromen. DiCaprio speelt in deze film een dief die het onderbewustzijn van zijn slachtoffers plundert en manipuleert. De klassieke film staat bekend om de mindfuck factor waar menig kijker nog lang na het einde over twijfelt. Of je het snapt of niet (waarschijnlijk niet), je moet de film wel gezien hebben. Het is ongetwijfeld een van de beste films van Leonardo DiCaprio.

3. The Aviator

Eerder genoemd door ons als een must-see film voor ondernemers, behoort deze film ook tot een van de beste van DiCaprio. De acteur speelt in deze biografische film de rol van Howard Hughes, een regisseur en vliegtuigbouwkundige. Hughes heeft een gedreven, innovatief maar ook paranoïde karakter. De film laat zien waar zijn obsessie met perfectie hem toe drijft. Kortom, een complex karakter die Leo op het lijf geschreven stond.

4. Shutter Island

Deze psychologische thriller is wederom een mindfuck. De hoofdrolspeler Teddy Daniels probeert een ontsnapte patiënte uit een instelling te vinden. Vastberaden, verward en geconfronteerd met zijn trauma’s uit het verleden neemt DiCaprio de kijker mee in zijn zoektocht. De film is mysterieus, spannend en donker. Aan het eind van de film pas je van paranoia zo tussen de patiënten in de instelling.

5. Django Unchained

Normaal gesproken de ultieme held, kruipt DiCaprio in deze Western in de huid van een meedogenloze slavendrijver. Zijn personage Calvin Candie is de plantagehouder waar de vrouw van Django (Jamie Foxx) gehouden wordt. De film gaat dan ook voornamelijk over de vrij gebroken Django. DiCaprio speelt hiernaast een geniale, verhitte bad guy. Zijn rol kostte hem bovendien wat hechtingen nadat hij in een scène zijn hand tot bloedens toe sloeg, maar niet aarzelde en gewoon door speelde.

6. The Great Gatsby

DiCaprio speelt in deze film de ultieme, mysterieuze gentleman Jay Gatsby gezien door de ogen van Nick Carraway (Toby Maguire). De film staat in het teken van de roaring twenties. De rijke Gatsby geeft prominente feestjes in zijn luxueuze huis. Voor zover het nog een huis te noemen is. Carraway ontdekt dat zijn rijkdom en feestjes middelen zijn om een ander doel te heiligen.

7. The Departed
Leonardo Dicaprio, Matt Damon, Jack Nicholson en vier Oscars, do I need to say more? Deze misdaadfilm is een van de hoogst gewaardeerde films van DiCaprio. Hij kreeg dan nog niet één van de Oscars, maar wel een Golden Globe.

8. Titanic
Het is misschien een sappy love story, maar wel één van de ultieme all-time klassiekers. De langverwachte film werd ontzettend goed ontvangen en wordt van tijd tot tijd nog in bioscopen gedraaid. Het is oké als je hem voor de zesde keer opnieuw kijkt en hoopt dat ze de ijsberg niet raken.

9. Catch Me If You Can
Het is nog nooit zo makkelijk geweest om co-piloot, dokter of advocaat te worden. DiCaprio speelt de meesteroplichter in dit verhaal dat op waarheid gebaseerd is. Een van de meer lichtvoetige films uit dit lijstje.

10. The Beach

Met de belofte van een geheime, sprookjesachtige plek gaat de personage van DiCaprio in Thailand op zoektocht. Zo raakt hij uiteindelijk verzeild in een geheim genootschap met alle gevolgen van dien.