De beste films van Charlie Hunnam

De Engelse acteur Charlie Hunnam is vast nog niet bij iedereen bekend. Maar man, wat was hij goed hé in zijn rol in The Gentleman. De film kwam begin dit jaar uit en scoorde gelijk hoog in alle lijsten. De inmiddels 40-jarige Hunnam begon zijn carrière met een aantal kleine rollen in series en films. Zijn carrière na 2002 langzamerhand vorm te krijgen. Veel regisseurs kregen interesse in hem en al snel kwamen er grote filmnamen op zijn lijstje:

De beste films van Charlie Hunnam

Papillion (2017)

De film is gebaseerd op het boek van Henri Charrière en Hunnam speelt hierin een kluiskraker uit Parijs die onterecht wordt veroordeeld voor moord. Voor zijn straf moet hij levenslang zitten in een concentratiekamp in Frans Guyana. Hij is vastberaden om te ontsnappen. Voor zijn rol in deze epische film is Hunnam zestien kilo afgevallen en heeft hij vijf dagen in een isoleercel gezeten om nog beter in zijn rol te komen.

Green Street Hooligans (2005)

Hunnam begon écht naam te maken door zijn rol als Pete Dunham in Green Street Hooligans. De misdaad-drama vertelt een magistraal verhaal over voetbal, hooligans, geweld, vriendschap en hoe één avond een leven kan veranderen. Een dikke must-watch, maar we gaan er eigenlijk vanuit dat je ‘m al gezien hebt.

Triple Frontier (2019)

De Amerikaanse misdaadfilm gaat over vijf ex-militairen die besluiten om een Mexicaanse drugsbaron te beroven van ongeveer 250 miljoen dollar. Of dit daadwerkelijk gaat lukken en of ze elkaar achteraf nog vertrouwen is maar de vraag. Met onder andere Ben Affleck, Oscar Isaac, Pedro Pascal en Garrett Hedlund als medespelers moet je deze film op je lijstje zetten.

The Gentleman (2019)

Een komische misdaadfilm met een berg aan goede acteurs zoals Matthew McConaughey, Hugh Grant, Colin Farrell en natuurlijk Charlie Hunnam. Een garantie voor succes. Deze film gaat over Mickey Pearson, een drugsbaron in Londen, met een marihuanahandel die hij wil gaan verkopen. Maar wanneer anderen dit te horen krijgen gaat het er nogal heftig om zijn zaak over te nemen.

Bonus serie: Sons of Anarchy

Deze serie gaat over de motorclub Sons of Anarchy waarbij Charlie Hunnam de vicepresident van de club Jax Teller speelt. Het stadje Charming is de basis van de motorclub en wordt hier dus ook flink door beïnvloed. Charlie Hunnum is mede door deze rol bekend geworden.