De 7 grootste gentleman’s in films en series

Het begrip van de term ‘heer’ is een man met een hoge sociale status of een man met een ridderlijke houding die juist beleefd en respectvol is tegenover anderen. Hoewel het in de echte wereld lastig is om echte heer tegen te komen, zit de wereld van de bioscoopfilms er vol mee. Zowel de klassieke als de moderne films, er zit overal wel een stijlvolle heer in verwerkt. Deze zeven gentleman’s in films maken vrouwen bezwijmen en inspireren mannen om aantekeningen te maken.

De grootste gentleman’s in films

James Bond van de filmreeks “James Bond”

Mr. Bond wordt vooral beschouwd als de typische Engelse-gentleman spion. Dit betekent een zelfvoldane, vrouwachtige imperialist die weet wanneer het gepast is om een smoking aan te trekken. We hebben het dan met name over Daniel Craig, die zich vergeleken met zijn voorgangers, opstelt als de moderne man. Bond slaapt niet meer met elke vrouw als zij even met hun wimpers naar hem knipperen, houdt zijn drankgedrag onder controle en vindt het geen probleem als hij een vrouwelijke baas voorgeschoteld krijgt.

Foto: James Bond

Harvey Specter in “Suits”

Hij kan dan als een van de meeste arrogante ballen zijn van de hele serie, en misschien wel van heel Netflix, deze man weet zijn arrogantie op een aantrekkelijke manier naar het vrouwelijke schoon toe te trekken waardoor hij tot de grootste gentleman’s in films behoort. Hij weet het altijd op een slimme manier te spelen en komt (bijna) altijd weg met zijn directe manier van communiceren. Daar moet men toch wel respect voor hebben. Daarnaast is hij een alleskunner, gekleed in zijn beste suit. Hij kan goed pokeren, heeft kennis van muziek en auto’s, waarbij hij tegelijkertijd goed kan onderhandelen op werk. En oh ja, en wat denk je van zijn inspirational quotes.

Foto: Suits

Jay Gatsby in “The Great Gatsby”

Het titelpersonage uit de film is de ideale gentleman, waarbij de film draait om zijn mysterie. Jay Gatsby is een man met een hoge sociale status die regelmatig feesten organiseert in zijn luxueuze herenhuis. Zij, die de ongrijpbare man ontmoeten, vinden hem stijlvol, charmant en buitengewoon beleefd. Er wordt al snel onthuld dat deze man meer te bieden heeft dan op het eerste gezicht lijkt, wanneer hij probeert de liefde van zijn leven terug te winnen. Wat van hem te leren valt is dat hij altijd voorzichtig is met woorden en drukt zichzelf zo uit dat hij niet als een eikel overkomt.

Foto: The Great Gatsby

Roger Thornhill in “North by Northwest”

Roger Thornhill is een reclame man van Madison Avenue in de jaren zestig, met alle Mad Men-style en al het charisma erbij. Hij neemt ook alles op alles. Met met alles bedoelen we worden opgepakt voor moord, gekidnapt, verkracht en bijna over een klif gezonden… We zullen niet teveel van de film verpesten. Wat zo goed aan hem is, is dat hij altijd instaat voor een portie humor en dat hij nooit onderuit gehaald zal worden.

Foto: North by Northwest

Danny Ocean in “Oceans Eleven”

De voormalige Amerikaanse sergeant Danny Ocean straalt de charme van een heer uit, zelfs als hij uitgebreide overvallen met andere voormalige soldaten plant. Mr. Ocean is vriendelijk, charismatisch en hij is zowel liefdevol als toegewijd aan zijn vrouw Tess. Hij houdt zich aan strikte gedragscodes en heeft altijd een berispelijke uitstraling waardoor hij eigenlijk een echte heer is van de criminele wereld. Frank Sinatra was de originele Danny Ocean, maar George Clooney houdt het stijlvol bij de moderne versie.

Foto: Oceans Eleven

Thomas Crown in “The Thomas Crown Affair”

In deze film is McQueen de zelfgemaakte, internationale playboy: hij onderneemt als een beest, vliegt met zweefvliegtuigen, speelt polo, dwarrelt rond op een strand in een buggy en veroorzaakt (bijna) slachtofferloze bankovervallen en deponeert de opbrengt naar een Zweedse bank. Dit is een man die zijn zaken serieus op orde heeft en waarbij het leven gaat om uitdagingen.

Foto: The Thomas Crown Affair

John ‘Scottie’ Ferguson in “Vertigo”

Jimmy Stewart is altijd een goede kerel geweest waarbij hij alle ridderlijke en dappere kwaliteiten heeft. Hij springt over daken om een crimineel te achtervolgen en zichzelf in de baai te gooien, in de zoektocht naar een jonkvrouw. Het enige wat we van hem kunnen leren is dat de enige keer dat je geen das draagt, is als je lijdt aan acute melancholie en een schuldcomplex hebt opgebouwd.

Foto: Vertigo
Total
15
Share