Officieel: Netflix onthult eerste details en castleden van Vikings Valhalla

CREDITS: Screenshot Vikings | History

Ein-de-lijk. Netflix heeft alle Vikings-fans lang in spanning gehouden, maar de streamingdienst komt nu met goed nieuws. In een officiële aankondiging zijn alle castleden bekendgemaakt van de spin-off Vikings Valhalla. Daarnaast heeft Netflix ook het tijdperk gedeeld en een tipje van de sluier gegeven over het verhaal van Valhalla.

De eerste details en castleden van Vikings Valhalla

De serie begint – 100 jaar na het einde van de originele serie –  in het begin van de 11e eeuw. Fans worden meegenomen in de legendarische avonturen van de beroemdste Vikingen die ooit hebben geleefd: Leif Eriksson, Freydis Eriksdotter, Harald Hardrada en de Normandische koning Willem de Veroveraar. De Vikingen in Vikings Valhalla vechten om te overleven in de steeds veranderende en evoluerende wereld. Dat móét een succes worden…

De castleden

Netflix heeft de cast voor een groot deel aangekondigd. Sam Corlett is gecast voor de rol van Leif Eriksson. Een onverschrokken Groenlander die doordrenkt is van oude overtuigingen. Hij is een échte zeeman: groot en fysiek ijzersterk. Leif is één van de hoofdpersonen.

Freydis Eriksdotter wordt gespeeld door Frida Gustavsson. Een vurig, eigenzinnig type die heilig gelooft in de ‘oude goden’. Net als haar broer, Leif, bereikt ze Kattegat als een buitenstaander. Verder gaat Leo Suter de rol van Harald Hardrada spelen (een charismatische Viking van adel) en Bradley Freegard kruipt in de huid van de koning van Denemarken.

Overige castleden:

  • Jóhannes Jóhannesson als Olaf Haraldson: de fysiek sterke halfbroer van Harold.
  • Laura Berlin als Emma of Normandy: jong en ambitieus. Emma komt uit het Normandische hof en is van Vikingbloed. Ze is een van de rijkste vrouwen van Europa.
  • David Oakes als Earl Godwin: The uitmate survivor. Hij is de hoofdadviseur van de koning van Engeland.
  • Caroline Henderson – Jarl Haakon: een geweldige vechter en tolerante leider. Ze regeert met vaste hand over het Kattegat. Ze is erin geslaagd het Kattegat een stad te houden die openstaat voor alle religies in een moeilijke tijd.

Daarnaast keren onder andere Pollyanna McIntosh en Asbjørn Krogh Nissen terug. Pollyanna speelt Queen Ælfgifu of Denmark. Ze is ambitieus en heeft een hand in de politieke machtsstrijd van Noord-Europa. Met haar charmes en bedrog weet ze met succes belangen te behartigen voor haar thuisland. Asbjørn Krogh Nissen komt terug als Jarl Kåre: een bedreiging voor de oude, heidense manieren.

Wachten op eerste beelden en releasedatum

Nu is het alleen nog wachten op meerdere details, de eerste trailers en de releasedatum. Hopelijk gaat 2021 het jaar worden van Vikings Valhalla, maar dat is misschien te hoog gegrepen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten.

Moet je Vikings seizoen 6 nog kijken? Deze trailer bewijst hoe bruut het gaat worden:

LEES OOK
De beste zwart-witfotografen (met foto’s)
Sinds ons gesprek in MANIFY Magazine #2 met vakman Christian van Duuren, vult onze tijdlijn op Instagram zich met klassieke zwart-witfoto’s. Wij zijn namelijk volledig om, amigo.…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…