Call of Duty World War 2 staat met beide voeten op de grond

CoD WW2 is 2 november gelanceerd en dat betekent dat we weer kunnen gamen! Eindelijk gaat CoD weer terug naar haar roots in een typische tweede wereldoorlog setting. Het is waar Call of Duty groot mee is geworden en ze noemen het dit keer Boots on the ground. Even klaar met het springen en boosten? Dan zit je met de nieuwe CoD helemaal goed.

Call of Duty en BN’ers

Het was een hele onderneming om alle mensen een plekje tussen de tanks en vliegtuigen te geven in het Nationaal Militair Museum. Het is uiteindelijk toch gelukt en samen met een biertje in de hand konden we genieten van de show. Een zaal vol (semi) BN’ers verzamelt zich om de kooi voor het eerste toernooi met de nieuwe CoD. YouTubers tegen dj’s wagen zich in die kooi. Uiteindelijk wist er zoals verwacht een YouTuber te winnen, want spelen konden die bn’rs niet echt..

Manify on Duty

Met wat geduld kon ik ook even achter de console kruipen om hands on te gaan. Ik kan je alvast met trots vertellen dat ik het potje free for all won.. De wapens knallen dan ook lekker en de snelheid zit er goed in. De mulitplayer krijgt een fris tintje door een aantal vernieuwingen. Zo is er de Headquarters als sociale ruimte toegevoegd. Hier zit je met 48 spelers in en daar kun je socializen en zelfs de schietbaan op. In deze ruimte open je ook de verdiende Supply Drops waar kleding, wapens of andere spullen inzitten. Wat betekent dat het customizen van je soldaat ook weer een groot onderdeel is. Yeaah WW2 fashionista!

Meeslepend en nostalgisch, zonder onnodige poespas!

Call of Duty WW2De nieuwe War Mode

Het pareltje van de nieuwe CoD is naar mijn mening toch wel de nieuwe modus. War Mode is indrukwekkend en geeft de spelers drie maps om in los te gaan en dat worden er zeker meer. Je speelt als aanvallende of verdedigende partij een oorlogsscenario na waarin je doel duidelijk is. Winnen!

Hiermee voegt Call of Duty iets toe aan het standaard pakket met de ‘normale’ multiplayer. In War Mode ga je namelijk strategisch te werk en is teamspel gewoon key. De vetste map is veruit D-Day waarin je het bekendste verhaal uit de tweede wereldoorlog naspeelt.

In een woord awesome.

Call of DutyDe hele winter zoet

De nieuwe Call of Duty brengt naast de nostalgie dus ook nieuwe gameplay met zich mee. Ik ga in ieder geval los in de War Mode en ga ook zeker de Zombies regelmatig te lijf.  En als dat nog niet genoeg is om je de winter bezig te houden, dan is dat de nieuwe manier van levelen wel.

Dat komt mede vanwege het nieuwe systeem waar deze CoD mee werkt. Er is altijd één standaard perk ingesteld en daar komt nog een Division bij. Die Division kun je levelen, waardoor je dus meerdere classes kunt apart trainen. Daar horen dan weer verschillende speelstijlen bij. Hou je bijvoorbeeld van snel en soepel bewegen? Kies dan de Airborne Division. En zo is er voor iedereen wel een speelstijl beschikbaar. Laat die winter maar komen!

Total
14
Share