7 inspirerende (auto)biografieen van succesvolle mannen

CREDITS: Screenshot Mad Man | LionsGate Television
Steeds meer mensen pakken ’s avonds een boek in plaats van een Netflix-aflevering. Een goede ontwikkeling, maar wat moet je nou lezen? In The Bookshelf behandelen we iedere week een onderwerp en zoeken daarvoor boeken bij elkaar die je eigenlijk al had moeten lezen. Mocht je er eentje zijn ontgaan, vind je hem hier!

Deze keer: Biografieën

De beste biografieën

Op de wereld kennen we veel inspirerende personen. Ieder met een eigen verhaal en weg naar succes. Dit succes kunnen ze allen behaald hebben op een ander gebied. De één op technologisch gebied, de ander op het gebied van politiek. Het mooie is dat deze personen de moeite hebben genomen om hun verhaal met jou en mij te delen. Dit zijn de meest inspirerende biografieën van succesvolle mannen.

Lange weg naar de vrijheid – Nelson Mandela

Dit boek is de autobiografie van een van de grootste vrijheidsstrijders die deze wereld gekend heeft. In het boek de Lange weg naar vrijheid beschrijft Mandela de weg die hij heeft moeten afleggen van onwetende jongen tot staatsman. Dit verhaal gaat over de man die één van de grootste politiek verschuivingen ter wereld heeft veroorzaakt. Van staatsgevangene tot president van Zuid-Afrika. In dit boek neemt Nelson Mandela je mee op zijn weg naar zijn ideaal.

Elon Musk – Ashlee Vance

Elon Musk is op dit moment één van de meest invloedrijke zakenmannen op het gebied van innovatie. Met bedrijven zoals Tesla en SpaceX innoveert hij binnen bedrijfstakken op het allerhoogste niveau. De weg van een ruwe opvoeding in Zuid-Afrika naar de top van de zakenwereld legt Ashlee Vance vast in deze biografie.

Steve Jobs – Walter Isaacson

Dit boek is gebaseerd op meer dan 40 interviews in twee jaar tijd. Had Steve Jobs nog geleefd, dan had dit boek waarschijnlijk nooit verschenen. Ook Steve Jobs is een van de grootste innovators van de eeuw waar we nu in leven. In dit boek beschrijft Walter Isaacson het leven van Steve Jobs aan de hand van interviews met familie, vrienden en vijanden. En hoe hij innovatie in gang zette in verschillende branches.

Martin Luther King – Godfrey Hodgson

King is van de grootste iconen uit de jaren zestig. Hij wist in tegenstelling tot Kennedy de Verenigde Staten echt te veranderen. Zonder Martin Luther King was Obama wellicht nooit president geworden. Godfrey Hodgson beschrijft in dit boek op meeslepende wijze hoe deze man het verzet van de zwarte bevolking een gezicht gaf.

Barack Obama – David Maraniss

In het boek Barack Obama schets David Maraniss een portret van de eerste zwarte president van de Verenigde Staten. Het verhaal begint decennia geleden en schets een beeld van de plaatsen waar Obama opgroeide en hoe hij de man is geworden die hij is. Het boek gaat diep in op details over zijn persoonlijke leven en groei als politicus.

Einstein – Walter Isaacson

Gebruik jij ‘Einstein’ ook vaak als benaming voor iemand die het goed voor elkaar heeft in zijn bovenkamer? Dan ben je zeker niet de enige. Alleen weet je alleen dat hij een uitvinder en een genie was. Deze biografie van Walter Isaacson beschrijft het leven van de man die ons leven fundamenteel veranderde. En ook als je wel wat meer over hem weet, dan is het nog de moeite waard om dit boek een keer te lezen.

Heart of a lion – Memphis Depay

Over Memphis Depay hebben velen een mening. De één positief en anderen juist heel negatief. Heart of a lion gaat over een jeugd vol agressie en angst, met de voetbal als houvast. Het boek toont hoe Depay zijn onstuimige zwerftocht maakte langs scholen, gastgezinnen en voetbalclubs. Ook laat hij zien hoe hij doorbrak bij PSV en geeft inzicht in het fiasco in Manchester. Deze krachtige en inspirerende is een van de biografieën die moet je lezen!

(auto)Biografieën zijn hele interessante verhalen over keuzes die mensen hebben gemaakt en hoe ze zijn geworden wie ze zijn. Er zijn er in de loop der decennia heel wat geschreven met ieder een uniek pad naar succes of juist naar de ondergang. Uit het ene boek zul je veel halen en uit het andere juist niets. Misschien schrijf jij ook ooit een biografie over je succes!

Biografieën

LEES OOK
De beste zwart-witfotografen (met foto’s)
Sinds ons gesprek in MANIFY Magazine #2 met vakman Christian van Duuren, vult onze tijdlijn op Instagram zich met klassieke zwart-witfoto’s. Wij zijn namelijk volledig om, amigo.…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…