De beste films met Idris Elba

CREDITS: Bigstock

We zijn niet snel jaloers, maar als we op één iemand jaloers zijn dan is het op Idris Elba. De Britse acteur stapte vorig jaar in het huwelijksbootje met de bloedmooie Sabrina Dhowre. Daarnaast is Idris in 2016 zelfs geridderd door prins William tot Officer of the Most Excellent Order of the Britisch Empire. Niks te klagen dus. Vorige week is de beste man 48 jaar geworden. Dat moet natuurlijk gevierd worden met de meest brute films van Idris Elba op een rijtje:

De beste films met Idris Elba

American gangster (2007)

De Amerikaanse drugsbaas Frank Lucas maakt voor zijn drugshandel gebruik van het Amerikaanse leger dat in Azië is voor de Vietnamoorlog. Hierdoor lukt het Frank Lucas om in no time goedkoop drugs het land binnen te smokkelen. Hij bouwt een groot imperium en daardoor krijgt hij er gratis veel rivalen bij. Eén daarvan is een andere drugsbaas; Tango, gespeeld door Idris Elba. Zijn rol is niet levensgroot, maar het is een van de beste films ooit. IMDB geeft American Gangster namelijk een 7,8.

Star Trek Beyond (2016)

In deze absolute mannenfilm speelt Idris Elba een buitenaards wezen. Tijdens een missie verkent de crew met de Enterprise (ruimteschip) onbekende gebieden in de ruimte. Als de crew op een andere planeet strandt worden ze geteisterd en achternagezeten door een heel leger aan buitenaardse wezens. Kirk en zijn team moeten letterlijk en figuurlijk vechten voor hun leven. IMDB heeft Star Trek Beyond beoordeeld met een 7,1 wat zeker niet verkeerd is.

Molly’s Game (2017)

In de film Molly’s Game is Molly een oud olympisch atlete die high-stake pokertafels host. Molly wordt uiteindelijk gepakt, moet voor de rechter komen en heeft een advocaat gespeeld door Idris Elba. Je wordt in de film meegenomen in een interessante wereld gevuld met gevaar en humor. IMDB heeft Molly’s Game beoordeeld met een 7,4, nog een ruim voldoende voor Idris Elba.

Beasts of No Nation (2015)

Beasts of No Nation is gebaseerd op het verhaal van Agu. Agu was een kindersoldaat in de burgeroorlog van een niet genoemd land in Afrika. Het kind werd gekidnapt door een sadistische oorlogsbaas. De oorlogsbaas pakt kinderen af van hun familie en traint deze kinderen om ze vervolgens voor hem te laten vechten. Hij maakt kindersoldaten van hun. De oorlogsbaas wordt gepeeld door Idris Elba. Deze krachtige film geeft inzicht in wat er afspeelt in andere delen van de wereld. IMDB heeft Beasts of No Nation beoordeeld met een 7,7.

 

Mandela: Long Walk To Freedom (2013)

Het krachtige verhaal van Nelson Mandela is verfilmd. De film neemt je mee in het levensverhaal van Mandela. Van zijn jeugd in de rumoerige straten van Zuid-Afrika tot aan de dag dat hij werd gekozen als eerste democratische president van Zuid-Afrika. Idris Elba heeft de hoofdrol en kreeg de eer om een pionier als Nelson Mandela in de film na te mogen spelen. IMDB heeft Mandela: Long Walk To Freedom beoordeeld met een 7,1 voor de prachtige verfilming van Nelson Mandela’s levensverhaal.

The Dark Tower (2017)

Een jongen ervaart meerdere visioenen over een dark tower. Dit speelt zich af in een parallelle dimensie. Deze dimensie bezit een poort tussen tijd en ruimte. Om de echte wereld en de parallelle dimensie te redden helpt de 11-jarige jongen Roland Deschain. Samen zijn zij de enige die het probleem kunnen oplossen. Idris Elba speelt Roland in The Dark Tower.

Luther (serie)

Luther – de brute serie – mag niet natuurlijk niet ontbreken. Daarvoor maken we graag een uitzondering. John Luther is een detective die met huid en haar criminelen wil pakken. Voor Luther is het geen werk, maar hij ziet het als zijn roeping om misdrijven op te lossen. Hij blijft zijn collega’s verbazen met zijn inzichten. Hij gaat maar al te graag het psychologische spel aan met deze criminelen. Tijdens het oplossen van misdrijven maakt Luther graag gebruik van zijn eigen wetten en regels. IMDB heeft Luther de serie beoordeeld met een 8,5.

LEES OOK
peaky blinders seizoen 6
F*ck yeah: Peaky-film officeel naar Netflix
In de doorgedraaide geruchtenmolen uit Birmingham volgde het ene nieuwtje op het andere. Telkens, en ja: wij ook, kopte verschillende media: ‘Peaky Blinders-regisseur heeft heel lekker filmnieuws…
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…