De best bekeken Netflix-series van dit moment

CREDITS: Poster Lupin | Netflix

Netflix heeft een plekje in onze maatschappij veroverd. En daarmee ook in ons hart, want waar zouden we zijn zonder de beste films en series? Ze slepen je door barre tijden heen, terwijl een romantische serie er óók voor kan zorgen dat je date overgaat in Netflix & Chill. De streamingdienst is simpelweg niet meer weg te denken en iedere dag komen er nieuwe titels bij. Er is zó veel keus, soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wij helpen om een keuze te maken: dit zijn de best bekeken Netflix-series van dit moment.

Best bekeken Netflix-series van dit moment

Queen’s Gambit

Een genius op het gebied van schaken. Het verhaal gaat over Beth Harmon: een weeskind dat de droom om werelds grootste schaker te worden. Ze heeft een gave op dit gebied. Groot worden in deze wereld kan dus zeker, alleen Beth is verslaafd aan verdovingspillen. Deze kreeg ze al vanaf kinds af aan in het weeshuis en zodoende kan ze niet meer zonder. De successen van het schaakwonder worden groter en groter. De rol van alcohol en drugs groeit daarentegen ook in haar leven. Netflix heeft door deze serie het schaken weer hip maakt.

https://www.youtube.com/watch?v=ImHY9W2ZlM0

Bridgerton

Van koninklijke feesten tot hete scènes tussen de lakens. Bridgerton heeft het allemaal. Deze serie speelt zich af in de English society. Het draait om het fenomeen Lady Whistledown, een mysterieus persoon die verhalen en geheimen deelt via haar anonieme roddelblad. Je moet niets verkeerd doen, want je wordt direct benoemd in het blad. En net zoals sommigen nu nog steeds doen, wordt er alles aan gedaan om goed in het daglicht te komen. Uitkijken dus.

Lupin

Als je deze Franse hitserie nog niet hebt gezien: nu doen. Niet alleen in Europa, maar ook in de VS is dit een van de beste bekeken Netflix-series van het moment. Het is zo’n succes dat deel twee ook al is aangekondigd. Het draait om meneer Lupin, gespeeld door Omar Sy. Lupin is een charmante dief. Hij heeft als motief dat zijn vader erin is geluisd door de machtige Hubert Pelligrini. Lupin wil niks liever dan deze hele familie terugpakken met zijn meesterlijke skills. Zenuwslopend. Zeker het kijken waard.

Capitani

Deze serie speelt zich af in een klein dorpje in Luxemburg. De norse agent Luc Capitani wordt ingeschakeld om de dood van een tienermeisje op te lossen. Haar tweelingzus wordt ook nog eens vermist. De mensen uit dit dorpje bezitten veel geheimen die ze het liefst niet vertellen. Capitani wil geen hulp van buitenaf. Hij kiest ervoor om dit mysterie op te lossen met twee lokale agenten. Een vage, maar zeer spannende bedoeling. Dit is dé serie voor jou als jezelf ook een beetje houdt om detective te spelen.

Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel

Een luxe hotel in Los Angeles. Klinkt niet verkeerd, is het wel. Het Cecil Hotel heeft een duistere geschiedenis. Er is een moordenaar, veel verslaafden én dieven te gast in ranzige kamers waar rare dingen gebeuren. De documentaireserie draait om de verdwijning van studente Elisa Lam. Zij verdween spoorloos in dit hotel. Er wordt van alles bijgehaald om deze serie zo spannend mogelijk te maken. Om te weten of dit echt allemaal zo is gelopen, moet je de serie zelf kijken. Een ding is zeker: het Cecil Hotel is géén leuke plek om op vakantie te gaan met je meisje.

Homeland

Homeland behoort al jaren tot de best bekeken Netflix-series. Carrie Mathison is geschorst en overgeplaatst naar de afdeling Counterterrorism. Dit komt doordat ze een illegale missie heeft uitgevoerd in Irak. Tijdens deze actie werd haar door een informant verteld dat een Amerikaanse krijgsgevangene was overgelopen naar Al Qaida. Dit zet haar aan het denken nadat ze te horen krijgt dat een Amerikaanse soldaat is gered. Carrie denkt dat dit verbonden is. Echter zien de Overheid en CIA deze soldaat als een oorlogsheld.

De ijverige Carrie doet haar best om haar vermoeden te bevestigen en een mogelijk aanslag te voorkomen. Wees dus eerlijk bij je eerste date, want zo’n dame zal overal achterkomen. Homeland heeft acht spannende seizoenen beschikbaar op Netflix met onlangs nieuwe afleveringen. Dit is bingwatchen geblazen.

Firefly Lane

Je hebt vast wel zo’n maat, eentje die je waarschijnlijk de rest van je leven over de vloer hebt. De serie Firefly Lane draait ook om twee beste maatjes. Maar dan in een vrouwenjasje. Het gaat over twee beste vriendinnen, Kate en Tully. Twee tegenpolen, maar ze zijn onafscheidelijk vanaf kleins af aan toen ze opgroeide aan Firefly Lane. Tijdens de serie worden er telkens sprongen gemaakt tussen het heden en het verleden. De personages krijgen hierdoor steeds meer context.

Tully is een stoere dame, presentatrice bij een talkshow en duikt af en toe met een jonge gozer in bed. Toch wil ze stiekem haar ruige leven omruilen voor het gezinsleven. Kate daarentegen heeft dit gezinsleven. Maar is dat ook echt wat ze wil? De combinatie van deze vrouwen zorgt voor een ware hitserie vol drama. Waarschijnlijk beland deze serie niet tussen je mannelijke kijklijst. Maar een beetje meegluren met je meisje kan geen kwaad. Misschien steek je er nog wat van op.