La casa-spin off Berlin op numero uno als meest gestreamde serie

CREDITS: Netflix Media Center

Toen een spin-off van La Casa de Papel werd aangekondigd, was niet iedereen even enthousiast. Zoals wel vaker bij een spin-off het geval is, waren de fans bang dat het verhaal compleet uitgemolken zou worden.

Een paar dagen na de release van de Berlin-variant, kunnen we de balans opmaken. En die stelt ons in ieder geval gerust.

La Casa spin-off Berlin verloopt niet volgens het originele plan

Het plan was van tevoren al duidelijk: €44 miljoen stelen. In één middag. Just another day at the office. Maar zoals altijd verloopt het plan niet helemaal vlekkeloos en moeten de jonge dieven keer op keer weer hun improvisatie skills tonen. Daardoor heeft het volgens verschillende recensenten wel iets weg van Lupin. En dat mogen ze bij La Casa de Papel best als compliment opvatten, aangezien dat een van de betere series van de afgelopen jaren is.

La Casa de Papel: Berlin, La casa-spin off <strong>Berlin</strong> op numero uno als meest gestreamde serie
Foto: Netflix Media Center

Berlin is perfecte spin-off personage

Naast de pakkende verhaallijn, blijkt Berlin ook het perfecte personage voor deze spin-off te zijn. Naast een briljante en geniale dief, is Berlin ook nog eens een ongekende charmeur en zijn eigen grootste vijand. Heerlijk cliché. Zo wordt ‘ie bijvoorbeeld smoorverliefd op de echtgenote van de baas van het veilinghuis. Het feit dat je haar dan nog €44 miljoen afhandig moet maken, werkt niet bepaald mee in je avances voor een affaire lijkt ons. Daarnaast wordt het verhaal in een rap tempo verteld, wat het chaotische karakter van Berlin alleen nog maar beter in de spotlight zet.

Berlin is meest bekeken serie ter wereld

Hoewel dit er wel voor zorgt dat de andere karakters wat minder goed uit de verf komen, lijkt dit voor het publiek weinig uit te maken. Volgens filmdatawebsite Flixpatrol is La Casa de Papel: Berlin momenteel de meest gestreamde serie ter wereld. Ook in Nederland staat de serie, met Pedro Alonso als Berlin in de hoofdrol, op numero uno. Check hieronder nog even de trailer van de serie waar het momenteel om draait.

LEES OOK
peaky blinders seizoen 6
F*ck yeah: Peaky-film officeel naar Netflix
In de doorgedraaide geruchtenmolen uit Birmingham volgde het ene nieuwtje op het andere. Telkens, en ja: wij ook, kopte verschillende media: ‘Peaky Blinders-regisseur heeft heel lekker filmnieuws…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…