Zo vermijd je de 3 meest gemaakte beginnersfouten bij fotograferen

Tegenwoordig zijn we allemaal een beetje fotograaf. Met onze smartphone in de hand proberen we altijd de mooiste kiekjes te maken voor Instagram en andere social media. Sommigen pakken het professioneel aan en anderen doen maar wat en moeten het hebben van een lucky shot. Een goede foto maken is iedere keer toch moeilijker dan gedacht. Toch hoeft het helemaal niet zo moeilijk te zijn. Wist je dat een aantal beginnersfouten makkelijk te voorkomen zijn?

De drie beginnersfouten bij fotograferen

En we hebben het ook nog even uitgeschreven voor je:

#1 Heldere delen overbelichten

Wanneer je heldere delen op een foto overbelicht, worden ze vrijwel onzichtbaar. Vaak kun je ze daarna niet meer terughalen. Je kunt dit voorkomen door de instellingen aan te passen aan het meeste lichte gedeelte van de foto. Daarna kun je de donkere gedeeltes van de foto opschroeven, zodat het geheel klopt.

#2 Modellen laten poseren

Poseren is niet persé verkeerd. Toch kan het al gauw geforceerd worden als je de personen op de foto gaat vertellen hoe ze moeten staan. Een spontane foto krijg je door een natuurlijke reactie op te wekken. Laat je model een emotie uitdrukken of zet muziek aan om een ontspannen sfeer te creëren. Een trouwfoto komt tot leven als je een van de twee iets in het oor van de ander laat fluisteren. Sowieso lachen geblazen!

#3 Geen rekening houden met licht

De zon is je beste vriend als het gaat om licht bij foto’s. Het is dus ideaal als je de plek en het tijdstip van je fotosessie zelf kunt bepalen. Ga dan voor het beste licht om je foto te maken: Golden Hour. Het felle zonlicht van overdag kan ook top zijn als je het goed gebruikt. Speel ermee, want oefening baart kunst.

Nu je weet hoe je de drie beginnersfouten van fotograferen kunt vermijden, moet het maken van een top foto jou zeker lukken. Schieten maar!

Instagram Inspiration Guide

 

Total
1
Share