Snoeihard muziekschouwspel This Town van Peaky-regisseur heeft een trailer

CREDITS: BBC

Brits succes in de filmindustrie is de laatste jaren bijna een feit geworden in plaats van een mening. Peaky Blinders, The Crown en ook Top Boy bleken kijkcijferkanonnen te zijn.

Gelukkig voor ons besloot de regisseur van Peaky Blinders, Steven Knight, een ander verhaal uit zijn mouw te schudden: This Town. Een serie die gaat over een roerige tijd en het ontdekken van een nieuwe muziekstroom.

Trailer This Town: BBC heeft beet met Peaky-regisseur

Waar normaal gesproken ‘going to town’ een hele andere lading heeft, klapt deze serie er heerlijk op. De serie volgt een jongen met een bijzonder randje, een poëet in wording. Hij moet zich staande houden, want het is onrustig in Engeland. Waar er een crisis de kop opsteekt, is er ook nog het nodige racisme. Het land leeft in onrust en uit die onrust weet een jonge groep met poëtische teksten een band te vormen.

This Town, <strong>Snoeihard muziekschouwspel This Town</strong> van Peaky-regisseur heeft een trailer
Foto: BBC

Drugs, seks en misdaad

Ook in deze serie is de Britse onderwereld weer verweven in het verhaal. Waar de een door zijn vader het verkeerde pad op wordt getrokken, wordt de ander een gevoelige dichter. De rellen en het verdriet om de jongeren heen tekenen het beeld van deze tijd. Toch weten deze jongeren samen te komen en een band te starten. In de trailer is te zien dat de hoofdpersoon ook echt het rocksterrenleven wil rocken. Dit onder het mom van: je zingt wat je leeft. Kortom, veel drugs, drank en overbodig geweld.

Two-tone

De muziekstroom die centraal staat is two-tone, ook bekend als ska-rock. Het is een mix van Jamaicaanse invloeden en Britse punk. Dit vloeide voort uit de moeilijke tijd die de mensen in Engeland hadden. Waar de Jamaicanen vaak reggae hadden, was het toch minder rustgevend om naar punk of rock te luisteren. De Britten en de Jamaicanen besloten de handen ineen te slaan, waardoor er een nieuwe muziekstroom ontstond. Vandaar de naam two-tone.

De muziek had een betekenisvolle lading en wist de stem van het volk te vertegenwoordigen. De strijd tegen racisme, werkloosheid en de armoede in Engeland kwamen samen op reggae-achtige klanken gevuld met Britse punk. Daaruit volgt ook een Brits meesterwerk van The Specials genaamd Ghost Town.

Trailer

Of de serie weer een kijkcijferkanon wordt, is nog even afwachten. De trailer van de BBC belooft in ieder geval veel goeds. In die zin heeft Steven Knight al meteen niet teleurgesteld, maar dat hadden we ook niet verwacht.

Source:
LEES OOK
De beste zwart-witfotografen (met foto’s)
Sinds ons gesprek in MANIFY Magazine #2 met vakman Christian van Duuren, vult onze tijdlijn op Instagram zich met klassieke zwart-witfoto’s. Wij zijn namelijk volledig om, amigo.…
De ‘Socktails’ van Burlington en Lavish
Het afgelopen jaar hebben we heel wat eigenaardige samenwerkingen voorbij zien komen. Maar een sokkenmerk als Burlington dat samenwerkt met een pre-mix cocktailmerk als Lavish? Ja, wij…
Fotoserie: BMW R 18 The Crown
Custom motoren. Wiens hart gaat er niet sneller van kloppen? Maar na het zien van dit kroonjuweel, genaamd The Crown, is het kloppen voorbij, en gaat het…