Avatar: The Way of Water laat Titanic money wise zinken

CREDITS: The Walt Disney Company Benelux / Filmdepot

“It was very fucking expensive.” Zo klonken de woorden van regisseur James Cameron enkele maanden geleden. Fast-forward naar begin 2023, en we kunnen wel stellen dat die enorme investering zijn vruchten heeft afgeworpen.

Vervolg van Avatar I komt op plek 3 all-time

De regisseur gaf bij die uitspraak direct aan dat het vervolg van Avatar minstens op plek drie of vier moest komen van de meest succesvolle films all-time. Na afgelopen weekend is deze uitspraak waarheid geworden: de film van James Cameron heeft Star Wars en Titanic de hielen laten zien en staat momenteel op plek 3 all-time. Dat betekent dat Avatar: The Way of Water meer dan 2,242 miljard dollar bij elkaar heeft gesprokkeld in een tijdsbestek van minder dan 3 maanden. Gekkenwerk.

Avatar: The way of water, <strong>Avatar: The Way of Water</strong> laat Titanic money wise zinken
Foto: The Walt Disney Company Benelux / Filmdepot

Prestatie van Avatar: The Way of Water is gekkenwerk

Momenteel hoeft de nu al iconische film (nog maar) 700 miljoen dollar extra op te brengen om over ‘Avengers: Endgame’ en het oudere broertje ‘Avatar I’ te gaan. De ‘Avengers: Endgame’ bracht in 2019 maar liefst 2,7 miljar dollar op, terwijl ‘Avatar I’ in 2009 de nummer één spot veroverde met 2,9 miljard dollar aan opbrengsten. Met deze cijfers bewijst James Cameron trouwens maar weer eens dat hij een van de beste regisseurs ooit is, aangezien hij in de top 5 meest succesvolle films maar liefst 3 keer voorkomt. Avatar I, Avatar II en Titanic staan allemaal op naam van deze topnotch regisseur.

Anyways, wij denken dat Avatar: The Way of Water binnen no-time die nummer één spot overneemt van haar oudere broer. Heb jij hem nog niet gezien? Check dan hier de trailer en haast je naar de bios, amigo.