Assassins Creed Valhalla redt jouw quarantaine

CREDITS: Ubisoft

Vandaag is het dan eindelijk zover. Een nieuwe telg in de Assassins Creed familie: Assassins Creed Valhalla is uit! Het lijkt of de tweede helft van een toch al rauw jaar schreeuwt om vikingen met de hitseries Vikings en Barbaren en zelfs een spinoff Vikings Valhalla. In deze tijd heb je ze waarschijnlijk allemaal gebinged en kun je nu in de huid kruipen van de brute Eivor.

Al eerder met dit bijltje gehakt?

Als groot Assassins Creed fan staan we altijd te popelen naar nieuwe releases in de Ubisoft franchise. Waar we verliefd zijn geworden op de meeslepende verhaallijnen en historische feitjes (een aanzienlijk deel van mijn historische kennis is hier aan te weiten, ssst) voelt een beetje alsof de reeks wel een beetje op zijn einde aan het geraken is. En dan bedoelen we vooral qua verhaallijn. Hoe geloofwaardig de vorige delen ook waren, het is niet echt echt geloofwaardig dat een beest van een viking met een hidden knife rond sluipt als je het mij vraagt.

Dat maakt het op zichzelf geen minder leuke game. De welbekende Assassins Creed actie zit er voldoende in, volledig tailored in viking stijl. De rauwe gevechtsstijl en wapens in 2 handen geeft je een compleet andere feeling dan in Assassins Creed Odyssy.

Assassins Creed Valhalla

Vernieuwende Vikings

Er genoeg vernieuwende elementen. Zo kun je Eivor ook als vrouw spelen die andere gevechten en verhalen heeft. Je kunt ook het systeem laten bepalen of je de vrouwelijke of mannelijke Eivor speelt om zo niets te missen.

Zoals de vikingen betaamt is plunderen wel een ding. En meestal doe je dat niet in je eigen stad. Je steekt met je fakkel de rieten daken aan in Scandinavische dorpen en steden, maar je trekt er ook op uit naar het middeleeuwse Engelend om in het boerendorpje Londen eens wat opruiing te bezorgen

Én er zijn sidegames die je écht de quarantaine doortrekken. Drink bier in een café zonder dat je personage dronken omvalt bijvoorbeeld. Dat zijn de minigames! Of flyting waar je het rijmend op moet nemen tegen je vijand. Je kiest telkens een zin die rijmt en ritmisch goed past om zo deze viking-rap-battle te winnen.

Conclusie Assassins Creed Valhalla

Assassins Creed Valhalla is niet een revolutionaire opvolger in de populaire franchise. Maar door de juiste spelelementen van de voorgaande edities te combineren ligt er wel een prima game. Wanneer je voor een super sterk verhaal gaat, kan Eivor niet op tegen Ezio. Maar wanneer je gewoon als viking door een prima game wil rossen is Assassins Creed een uitermate geschikt tijdsverdrijf.

Assassins Creed Valhalla Assassins Creed Valhalla

 

 

LEES OOK
peaky blinders seizoen 6
F*ck yeah: Peaky-film officeel naar Netflix
In de doorgedraaide geruchtenmolen uit Birmingham volgde het ene nieuwtje op het andere. Telkens, en ja: wij ook, kopte verschillende media: ‘Peaky Blinders-regisseur heeft heel lekker filmnieuws…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…