Alleen al de intro van deze serie is moddervet..

Als je nog niets gehoord hebt over de Netflix-serie ‘Stranger Things’, let dan even goed op. Ook als je de naam wel al voorbij hebt horen komen, maar de serie nog niet hebt gekeken. En oh, let ook maar even op als je ‘m al volledig hebt gezien. Want dit is vet!

Stranger Things

Deze serie is dé zomerhit op gebied van series. Het kwam uit het niets en de wereld is lyrisch. En terecht, want deze retro-serie gebaseerd op pop culture stijl uit de jaren ’80, is kei- en keihard. Een homage aan het vroege werk van George Lucas, Steven Spielberg en Stephen King. Het verhaal en de stijl doet denken aan E.T., vooral door de jonge karakters in de hoofdrol. We gaan niet te veel weggeven, maar buiten de moddervette 80’s stijl zijn de personages geniaal – Dustin (!) -. Ze hebben de klassieke rollen uit de vorige eeuw teruggehaald en ze zijn bijna perfect neergezet door de acteurs. Verder is de muziek in de serie echt heel cool. Het 8-delige eerste seizoen is een ongekende must-watch, en dat ondanks het science fiction thema dat anno 2016 niet het meest populaire genre is. Het moet dus wel heel goed zijn 😉

Title sequence

Iedereen kent het: als je aan je derde serie achtereenvolgende begint, kan je exact de intro doorspoelen en niks missen. Maar bij Stranger Things wil je de intro niet doorspoelen. Hij duurt een volledige minuut en elke seconde ervan is de moeite waard. In de onderstaande video zie je op welke oldschool manier ze de intro hebben gemaakt:

Stranger Things Trailer

Mocht je de trailers nog niet gezien hebben, go for it…

Er is trouwens groen licht gegeven voor een tweede seizoen, dus de Duffer Brothers kunnen weer aan de slag.

https://www.youtube.com/watch?v=XWxyRG_tckY

Total
0
Share