Waarom 21 juli de datedag is voor filmliefhebbers

CREDITS: Universal Pictures | Filmdepot

Een avondje naar de bioscoop met je lover is eigenlijk nooit een verkeerd idee. Maar op 21 juli aanstaande is het al helemaal een fantatisch idee.

Waarom 21 juli de perfecte dag is voor een avondje bioscoop met je lover

Dus reserveer maar vast een plekje bij de Pathé bij jou in de buurt, want op 21 juli wil je er 100% zitten, amigo. Als je onze media nieuwtjes een beetje in de gaten houdt, weet jij namelijk dat Oppenheimer op deze datum uitkomt. En dat niet alleen, maar ook de tegenpool van Oppenheimer komt op die dag uit: Barbie. Voor de rest zien we nog filmreleases als Cobweb, The Island, They Cloned Tyrone, Fear the Night en See You on Venus.

21 juli, Waarom <strong>21 juli</strong> de datedag is voor filmliefhebbers
Foto: Universal Pictures | Filmdepot

Oppenheimer is een must watch

Hopelijk weet jij al waarom je op 21 juli naar Pathé moet om Oppenheimer te bezoeken, maar voor de mensen onder ons die onder een steen leven, vertellen we het alsnog even. Gisteren ging het nieuwe project van Christopher Nolan met Cillian Murphy in de hoofdrol in première in Parijs, en dat zorgde voor explosieve reacties. Letterlijk. De drie uur durende film wordt door alle aanwezige critici bestempeld als gedurfd en bovendien spectaculair. The Los Angeles Time gaat zelfs zo ver om Oppenheimer misschien wel het beste werk van Nolan tot nu toe te noemen. Deze film over de ontwikkeling van atoombommen met nul CGi-shots(!) mag je niet missen.

Ook de andere films zijn reden voor een feestje

Goed, wij weten dus wel waar we 21 juli aanwezig zijn: bij Oppenheimer natuurlijk. Maar hé, als jij met je lover naar de bioscoop vertrekt dan vraagt zij sowieso aan jou of je niet ook toevallig naar Barbie wilt gaan. Tja, relaties bestaan nou eenmaal uit compromissen sluiten. En mocht Barbie je nou écht niet trekken, dan zijn er ook nog altijd genoeg andere films die vanaf 21 juli in de bios beschikbaar zijn. Be prepared.