De Maybach S600 Pullman Guard is een hele luxueuze tank

CREDITS: Mercedes
Rides

Maybach, een synoniem voor stijl, kracht en over de top luxe. Na een tijdje vrij weinig van het Duitse Maybach gehoord te hebben bracht zusterbedrijf Mercedes het merk terug met de iconische S-klasse. Waar voorheen alleen de reguliere S600 als Guard verkrijgbaar was, wordt nu de Pullman ook in een Guard-jasje gestoken. En wat voor één! Dit beest met de naam S600 Pullman Guard is een tank op wielen.

Elitebak

Hoewel het niet de eerste bepantserde Limo van Maybach is, is de S600 Pullman Guard wel de eerste limo die bepantserd uit de fabriek komt gerold. De Maybach-Pullman is volgens marketingbaas Ola Källenius de belichaming van exclusiviteit op het allerhoogste niveau. Exclusief ben je natuurlijk al heel snel met een prijskaartje van 1,4 miljoen euro, maar deze wagen is dan ook bedoelt voor de wereldleiders, die ‘m naar alle waarschijnlijkheid van de staat krijgen. Hoewel Maybach verwacht de eerste Pullman Guard halverwege 2017 te kunnen leveren, zullen zij ze in eerste instantie niet aanbieden in Amerika. Oud zeer misschien?

Maybach

Met een een lengte van meer dan zeven meter en bomvol bepantsering tikt de Maybach S600 Pullman Guard 5000 kg aan. De limo heeft Vehicle Resistance (VR) van niveau 9. Dit is de één na hoogste bescherming die een voertuig kan hebben en biedt weerstand tegen een kogelregen van een automatisch geweer en de lacht een TNT-bom van 15 kilo uit als die op twee meter afstand ontploft.

Het interieur is zoals je het van Maybach verwacht en kan worden aangepast aan de smaak van de klant. Passagiers die achterin zitten kunnen genieten van de prive-jet-achtige beenruimte in een troon van een ligstoel

Total
0
Share