Vriendenweekend organiseren | Manify Interests #30

CREDITS: Last Vegas
[a>powerkit_alert type=white] Manify Interests is voor de mannen die iets anders willen doen dan elke doordeweekse avond Netflixen of scrollen door social media. We lichten elke week een hobby uit die gewoonweg tof is om uit te voeren en waar je als man écht iets aan hebt. Deze keer in Manify Interests: Een vriendenweekend organiseren

Vorige keer: Houtbewerking[/powerkit_alert]

Nummertje 30 alweer, mijlpaal! Deze keer willen we iets uitlichten wat in veel vriendengroepen jaarlijks terugkeert. Het vriendenweekend is voor veel mensen een van de hoogtepunten van het jaar. Met al je vrienden lekker een weekendje weg, activiteiten, biertjes drinken en veel plezier hebben met zijn allen. Even weg van de vriendinnen, een weekendje met them boys.

Er komt meer kijken bij het organiseren van een vriendenweekend dan je zou denken, je moet rekening houden met accommodaties, budgetten en wat iedereen zoal leuk vind. Wij hebben helpen je met het organiseren van een super tof vriendenweekend!

Waar moet je beginnen met je vriendenweekend?

Waar we eigenlijk traditiegetrouw beginnen met een stukje geschiedenis, beginnen we vandaag letterlijk bij het begin. De geschiedenis van het vriendenweekend is niet heel erg interessant…

Het moeilijkste, maar belangrijkste is de datum. Hoe groter de groep is, hoe moeilijker het is om een datum te vinden dat iedereen kan. Eén iemand – doorgaans met een beetje karakter – zal zich moeten opofferen om tot de perfecte datum te komen. Geen leuk taakje, want hij/jij zal veel vrienden moeten stalken en dat zal niet iedereen in dank afnemen. Totdat er een datum gekozen is en het organiseren kan beginnen…

Accomodatie

Het allerbelangrijkste bij een vriendenweekend is de accommodatie. Alles draait om de accommodatie. Zit je accommodatie in Groningen? Dan worden al je activiteiten ook in en rondom Groningen georganiseerd. Vaak zijn veel accommodaties sceptisch bij het ontvangen van grote groepen vrienden. Dat komt omdat er nog al eens wat varkens tussen zitten die de hele toko slopen. Daarom ben je vaak gebonden aan een vakantiepark als Roompot of Center Parks. Of je moet goed zoeken op Airbnb!

Wat wel relaxt is aan deze vakantieparken, is dat er vaak veel activiteiten rondom de parken zijn te vinden. Dit kan later nog wel eens van pas komen!

vriendenweekend, Vriendenweekend organiseren | Manify Interests #30
Foto: Dane Deaner

Activiteiten op vriendenweekend

Nu je de accommodatie hebt geboekt kan je gaan nadenken over de activiteiten. Je weet immers wat het resterende budget is. Vaak begint een vriendenweekend met wat activiteiten bij de accommodatie. Een quiz waarin je al je vrienden volledig roast is een aanrader. Dit vind iedereen grappig en de aller beste verhalen van jouw vriendengroep komen weer boven drijven.

Naast de activiteiten rondom de accommodatie moet je er ook op uit trekken. De stad verkennen kan je uitstekend combineren met een andere activiteit. Een speurtocht klinkt kinderachtig maar kan als je het goed (en volwassen) aanpakt best tof zijn! Ook een Crazy 88 is nice. Er zijn altijd gasten bij die zich makkelijk laten opstoken na een klein potje bier.

Zaterdagavond

De zaterdagavond staat eigenlijk bij ieder vriendenweekend centraal. We gedragen ons dan deels als vrouwen, we gaan met zijn allen op stap en iedereen ziet er piekfijn uit! Ici Paris is er niks bij, stelletje paradijsvogels. Maar alles met een goed doel: zorgen dat er wat dames naar de ‘afterparty’ komen.

Ga je niet op stap? Dan hebben we een aantal toffe activiteiten voor de zaterdagavond. Verdeel je vriendengroep op in kleinere groepjes en stuur de mannen er op uit. Geef ze een budget mee waar ze bijvoorbeeld boodschappen mee moeten doen en een gang moeten koken voor een diner. Om ze extra onder druk te zetten kan je ze aanzienlijk minder meegeven dan ze eigenlijk nodig hebben. Zo dwing je ze om creatief te zijn!

vriendenweekend, Vriendenweekend organiseren | Manify Interests #30
Foto: The Hangover

De laatste dag

Of je nu wel of niet op stap bent geweest: vandaag is de kater een feit. De zondag is over het algemeen de laatste dag, er moet maandag tenslotte weer gewerkt worden. Toch moet je van deze dag gebruik maken om er nog even een klein activiteitje in te gooien. Waarschijnlijk is iedereen gesloopt dus dit leent zich uitstekend voor een activiteit waar wat adrenaline bij vrij komt. Classics als paintball en karten doen het altijd erg goed, maar zijn afhankelijk van het budget.

vriendenweekend
Foto: Matheus Ferrero

De kosten

Vaak zijn vriendenweekenden beperkt door het budget. Daarom kan het chill zijn om de kosten een beetje drukken met behulp van een aantal tips. We got you! Accomodaties beschikken vaak over een aantal voorzieningen voor het eten. Vaak staan er barbecues op het terrein, of kan je ergens een gourmetplaat lenen.

Boek de accommodatie vroeg, dit gaat je veel geld besparen. Accommodaties boeken is het zelfde als vliegtickets boeken. Hoe vroeger je de accommodatie vastlegt, hoe lager de kosten zullen zijn! Daarbij is het aanbod ook aanzienlijk groter als je er tijdig bij bent!

Last minute

We hebben het nu gehad over een vriendenweekend in (of in de buurt van) Nederland. Dit gaat naar alle waarschijnlijkheid het minste kosten en die ene vriend met vliegangst durft ook mee. Maar wat als we hem nou eens lekker thuis laten? Later Joost, volgend jaar beter. Wij gaan met zijn allen naar Boedapest!

Een last minute weekendje naar een stad kost vaak aanzienlijk minder! Je kan hier 40 tot 50 procent mee besparen! Opeens is een weekendje ergens in Europa zo gek nog niet toch mannen? Leg vroeg van te voren de datum vast zodat iedereen mee kan. En beslis een week van de voren pas waar je heen gaat met zijn allen!

vriendenweekend
Foto: Stil