Deze woning in Amsterdam Noord wil je ownen

CREDITS: Luuk Kramer

De ontwerpers bij het het Nederlandse HOYT Architecten hadden één verzoek van de klant gekregen. Ze moesten een huis ontwerpen waar kinderen na het buitenspelen gewoon met vieze voeten naar binnen konden lopen. Een vreemd verzoek, maar het resultaat is jaw-droppinng. 

Ruw

De woning in Amsterdam Noord is geïnspireerd op Noord-Amerikaanse boerderijen, quaker schuren en houten huizen aan de Amerikaanse westkust. Deze sferen moesten samenkomen in een echte ‘Noord-setting’. Een ruw huis waarin geleefd wordt. Dit stoere karakter vindt je terug in de basic natuurlijke materialen, zoals hardsteen, baksteen, hout en zink. Er is gekozen voor voor de hand liggende materialen en ook binnen is het huis stevig met gevlinderde betonvloeren en stalen kozijnen. Toch is het dankzij het gebruik van eikenhout ook een heel warm huis geworden. Pronkstuk van het huis moet toch wel het dakterras met uitzocht over het IJ zijn.

Neem gerust een kijkje.

woning in Amsterdam Noordwoning in Amsterdam Noordwoning in Amsterdam Noordwoning in Amsterdam Noordwoning in Amsterdam Noordwoning in Amsterdam Noordwoning in Amsterdam Noordwoning in Amsterdam Noordwoning in Amsterdam Noordwoning in Amsterdam Noordwoning in Amsterdam Noordwoning in Amsterdam Noord

Foto’s: Luuk Kramer