Vintage items die je interieur helemaal afmaken

CREDITS: Jonathan Stout | Unsplash

Mannen houden vaak van een vleugje old school. Films, auto’s of stijllessen van vroeger vallen vaak goed in de smaak. Het heeft iets stijlvols, iets wat heerlijk is.  Als het op interieur aankomt gaan de mannen vaak voor basic. Lekker makkelijk. Toch kan hier ook een snufje vintage het verschil maken. Het zijn misschien details, maar het geeft een stijlvolle look waardoor het lijkt alsof je écht aandacht hebt besteed aan je interieur. Dit zijn een aantal items die niet mogen ontbreken in deze stijl.

Vintage
Foto: Jonathan Stout

Vintage items die je interieur helemaal afmaken

1. Vintage radio

Sfeer is belangrijk in huis. Als je date komt eten wil je een stijlvol achtergrondmuziekje kunnen draaien. Geen saaie JBL box, maar een radio met uitstraling. Dit item kan dan écht niet ontbreken, een vintage radio. Het ademt old school en laat meteen zien wat voor man jij bent, classy.

Vintage
Foto: Tanya Pro

2. Klok

Een klok kan niet ontbreken. Niet omdat je per se moet weten hoe laat het is, want dat kun je tegenwoordig op elk apparaat zien. Juist omdat het je interieur een finish touch geeft. Wees nou eerlijk, ooit strak een interieur gezien zonder klok? Dat kan gewoon écht niet. Geen normale klok, maar eentje met retro wijzers en romeinse cijfers geven echt een vintage look in huis.

Vintage
Foto: Alexander Schimmeck

3. Typmachine

Een typmachine is nou eenmaal van vroeger, daar kun je niet omheen. Het is geen item waar je daadwerkelijk iets aan hebt in huis. Het staat wel ontzettend stijlvol, en dat is het belangrijkste. Toch? Dit item zorgt écht voor die retro feeling in huis. Plaats het ergens op een kastje en het is net een stuk kunst.

Vintage
Foto: Kristina Tamašauskaitė

4. Wereldbol

Als kind heb je er vast een gehad, een wereldbol. Maar ook nu kan het zeker van waarde zijn, vooral voor je interieur. Met dit item laat je zien dat je niet opgesloten zit in je eigen wereld, maar juist de buitenwereld wil ontdekken. En dat allemaal door een simpele wereldbol.

Vintage
Foto: Edi Libedinsky

5. Lamp

Verlichting is nou eenmaal essentieel. Dit moet op een subtiele manier gebracht worden. Je wil niet het gevoel krijgen dat je in de spoelkeuken van een restaurant staat met TL verlichting. Kies daarom voor sfeervolle vintage lampen. Deze hebben een stijlvolle uitstraling en overheersen niet. Op die manier kun je écht een romantische etentje in huis organiseren. Varieer wel met dit item, anders wordt het té oubollig.

Vintage
Foto: Charlotte May
LEES OOK
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…