Droomhuis in de natuur: villa in Bloemendaal

We hebben weer een droomwoning binnen eigen land gevonden. Deze villa in Bloemendaal staat tegen de duinen van het Bloemendaalse strand aan en dat is wat ons betreft de perfecte locatie. En al helemaal in de zomer, wanneer je na een zwoele nacht feesten aan het strand letterlijk naar huis kunt rollen. Los van de ideale locatie is de ruimte zelf ook niet mis. Doe ons deze maar!

Villa in Bloemendaal aan de duinen

Deze ruime en lichte woning staat aan de rand van de Kennemerduinen, dichtbij Bloemendaal. Een duurzaam huis met een minimalistisch ontwerp dat mens en natuur met elkaar doet verbinden. De begane grond is namelijk tegen een heuvel aan gebouwd. De eerste verdieping is net boven de duin gebouwd en aan de voor- en achterkant helemaal van glas, waardoor je een spectaculair uitzicht over het duinlandschap hebt.

Bij de bouw van het huis is er extra aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo is het huis extra geïsoleerd, is er een warmtepomp en wek je je eigen energie op door middel van zonnepanelen op het dak, dat tevens is bedekt met mos.

Om de natuur nog meer naar binnen te halen, is het interieur van het huis gemaakt van natuurlijke materialen. Kasten, wanden, schuifdeuren, bedden en zelfs de open haard zijn gemaakt van hetzelfde dennenhout. In combinatie met de witte wanden, lichtgrijze meubels en al het glaswerk zorgt dit voor een super strak, modern en licht geheel.

Foto’s: i29 interior architects