Upgrade je home office met deze tips

CREDITS: Unsplash - Christopher Gorwe

Nog half herstellend van het weekend sta je op de maandag bij het koffiezetapparaat voor een bakkie. Op dat moment loopt net Brigitte van de 4e verdieping binnen met dé vraag der vragen: “Lang niet gezien! Hoe is het met jou dan?” Nou Brigitte, nu helemaal k*t. Zo’n vraag leidt vaak naar een oppervlakkig gesprek waardoor je toch liever thuis was gebleven vandaag. Des te chiller dat thuiswerken nog altijd de actualiteit is, en dat zal het nog wel even zijn. Daarom hebben wij op een rijtje gezet hoe je zo effectief en gezond mogelijk vanuit je eigen home office blijft werken. De groetjes hé, Brigitte.

Vul je home office met planten

Planten in huis zijn sowieso een aanrader, maar planten in je home office zijn al helemaal top. Die groene rakkers in huis creëren namelijk een hele gezonde en effectieve werkplek. Met grote kamerplanten zorg je voor een zuiverdere lucht, een betere akoestiek, meer creativiteit en een 15% stijging van productiviteit. Daarnaast ziet het er natuurlijk zeer stijlvol uit voor de single ladies bij je online vergadering.

, Upgrade je home office met deze tips
Foto: Unsplash – Mikey Harris

Je home office in de spotlights

In een donkere ruimte is niemand op zijn best. Oké, misschien later op de avond als je weer eens gescoord hebt. Maar, we houden het hier toch even bij thuiswerken. Met een goede en natuurlijke lichtinval zorg je namelijk voor een effectievere en gezonde home office. Dit kan je heel simpel doen door je bureau tegen het raam aan te zetten. Mocht dat nou geen mogelijkheid zijn, zorg dan voor genoeg lampen boven je hoofd. Vooral zachte, geel-achtige tonen zorgen ervoor dat je geen hoofdpijn krijgt en zodoende beter kan werken.

home office
Foto: Unsplash – XPS

Geuren doen wonderen

Geur is een hele belangrijke factor in je concentratie. Met een enorme walm van zweetsokken of aangebrande toasts zit je natuurlijk niet héél fijn te werken. Wij raden je dan ook aan om een citrusgeur in je home office te creëren. De geur van citroen zorgt namelijk voor een kalmerend en verhelderend effect. Superhandig dus wanneer je nog een beetje vaag van de avond ervoor aan de slag gaat. Uit onderzoek blijkt tevens dat 54% van de deelnemers minder typefouten maakten bij de aanwezigheid van een citrusgeur.

home office
Foto: Unsplash – Kadarius Seegar

Keep it organised

Misschien wel de belangrijkste tip: maak er geen puinzooi van. Niemand gaat productief werken in een ruimte waar het lijkt alsof er een bom is ontploft. Daarnaast is het super onhandig als je snel een papieren document nodig hebt, maar er eerst uren naar moet zoeken. Zorg er dus voor dat je home office, en vooral je bureau georganiseerd en clean is wanneer je aan de slag gaat.

home office
Foto: Unsplash – Domenico Leia