Deze brute flinterdunne villa staat in een natuurreservaat

CREDITS: Frankie Pappas

Splinterdun maar zéér fijn. Veel beter kunnen we deze unieke villa in Zuid-Afrika niet omschrijven. De villa staat in het natuurreservaat Waterberg Mountains. De villa alleen is al bizar, maar daarnaast krijg je er ook nog een prachtig landschap, opmerkelijke planten en een wonderbaarlijk wildleven bij. Dit is deels gedaan om zo geen enkele boom om te kappen in het omringende bosgebied. De villa wordt ook wel House of the Big Arch genoemd, omdat het huis een grote boog heeft en een brug delen met elkaar verbindt.

De meest unieke villa ter wereld: House of the Big Arch

Wie heeft het ontworpen

De brute villa is in opdracht van een ouderlijk koppel ontworpen. Het ouderlijk koppel heeft het architectenbureau Frankie Pappas uit Johannesburg gevraagd om het te bouwen. Tijdens het ontwerpen van de villa hebben ze gebruikgemaakt van een 3D-model van de omgeving. Ze hebben dus in theorie het huis ontworpen in een digitaal bos. Hierdoor zijn de vormen, uitsteeksels en uitstulpingen gedicteerd aan de hand van de omgeving.

villa 12
Foto: Frankie Pappas

Wat maakt de villa uniek

Het huis is uniek op meerdere manieren. Ten eerste kan je de villa vanuit de lucht niet eens vinden. Dat komt doordat de architecten de villa hebben verstopt tussen de bomen. Daarnaast heb je nog nooit zo’n dunne, maar toch elegante villa gezien. Dat er zó veel stijl van de villa afspat is een wereldwonder.

Tenslotte is dit optrekje compleet off the grid. Er wordt energie opgewekt aan de hand van de zonnepanelen. Het water wordt zelfs opgevangen door het dak om vervolgens gefilterd te worden. Als je jouw scharrel, vriendin of vrouw even beu bent kan je hier goed schuilen.

Villa, Deze brute flinterdunne villa staat in een natuurreservaat
Foto: Frankie Pappas

Aantal kamers

In het huis staat een beplante binnenplaats, een teruggetrokken woonkamer, een stijlvolle eetkamer, een keuken en een bijkeuken. Verder krijg je er een terras, een klein zwembad, open haard, studeerkamer en bibliotheek bij. Beneden is er ook een kelder die ervoor zorgt dat je heerlijke Zuid-Afrikaanse wijn perfect op temperatuur blijft. Om je vingers bij af te likken zo’n fijne villa is dit…

Foto’s: Frankie Pappas