Met een uitvouwend huis van Ten Fold Engineering de wereld rond

Je fiets in- en uit elkaar vouwen en meenemen in de trein was al best een ding, maar een uitvouwend huis is wel next level. Vooral als jouw huis zichzelf kan implementeren en je in principe geen vinger hoeft uit te steken. Door dit handige stukje technologie kan je nu zelf bepalen wanneer je waar wilt zijn.

Het huis kan zichzelf invouwen tot een blok ter grootte van een vrachtwagen. Hierna kan het zichzelf uitvouwen tot een huis dat volledig functioneert. Het systeem zit zo in elkaar dat er ook grote panden geplaatst kunnen worden op locatie. Zodra jouw stulpje op locatie staat, heeft het nog geen tien minuten nodig om zichzelf te ontvouwen en in volle glorie te shinen. Dat heeft Ten Fold Engineering goed bekeken, lekker bezig jongens.

Uitvouwend huis 1

De complete inboedel naar locatie brengen met dit uitvouwend huis

In principe is er maar één druk op een knop nodig om dit hele gebeuren in gang te zetten. Hierna hoef je zelf enkel met een schroefboormachine het een en ander vast te zetten. Uiteraard is de knop beveiligd, waardoor je niet je hond, kat, vriendin of inboedel plet. Door de constructie van de gebouwen, is het zelfs mogelijk om een aantal meubels neer te zetten. Niet alleen leuk voor de reizigers onder ons, maar ook te gebruiken voor scholen, klinieken en instellingen. Zo blijkt het ook mogelijk om vanuit de lucht dit soort huisjes te droppen in Afrika. Niet alleen een luxe uitvinding, maar ook een oplossingsgerichte.

Door hun technologie met verschillende aannemers te delen, hoopt Ten Fold Engineering dat er overal dit soort unfolding houses gebouwd kunnen worden. Hierdoor hoeven de units niet de hele wereld over te reizen, maar kunnen ze vanaf meerdere locaties gebruikt worden. Tegen het eind van 2018 hoopt het bedrijf de wereld te kunnen voorzien van deze handige en compacte bouwwerken. Denk maar eens aan al die verhuisdozen die je lekker in de Albert Heijn kan laten staan en inboedel die niet sneuvelt. Heerlijk.

Uitvouwend huis 2

Uitvouwend huis 3