Deze moeiteloze stijltips geven je interieur een extra touch

CREDITS: Aaron Huber | Unsplash

Je interieur is belangrijk. Het moet natuurlijk stijlvol staan en goed op elkaar aansluiten, maar je moet je er ook thuis bij voelen. Sommige dingen in je interieur lijken misschien niet het mooiste, toch kunnen deze waarde hebben. Je hoeft niet altijd alles te verbloemen en mooi te maken, soms is het rauwe aanzien gewoon ontzettend stijlvol. Het bekende gezegde ‘Less is more’ geldt ook voor het interieur. En dat levert soms machtig mooie beelden op.

Deze moeiteloze stijltips voor in huis maken je interieur écht af

Sommige dingen kun je dus beter laten voor wat het is, en dat kan juist voor supertoffe looks zorgen. Daarom hebben we een aantal tips op een rijtje gezet die je eigenlijk moeite besparen, maar je interieur een ontzettend brute look kunnen geven. En als je meisje vraagt waar je die goede inspiratie vandaan heb gehaald, weet je ons te vinden hé.

Interieur
Foto: Frankie Valentine

Rauwe look

De muren en vloeren zijn vaak een van de eerste dingen die aangepakt worden. Maar dit zijn de plekken waar je soms juist niks aan moet doen. Een rauw stukje muur kan écht stijlvol staan namelijk. Natuurlijk staat dat niet bij het hele huis, dan lijkt het net te veel op een bouwval. Kies een ruimte waarin je dit een keer wil testen zoals je slaapkamer en hou het in die ruimte ook bij één muur. Bijvoorbeeld diegene waar het bed tegenaan staat en zie wat je er van vindt. En zoals je hieronder ziet, kan dat goed uitpakken.

Interieur
Foto: nine koepfer

Radiator in het zicht

Een radiator kan heel netjes weg worden gewerkt. Het kan echter geld besparen en een extra touch geven als je deze juist in het zicht laat. Dat geeft een subtiele, maar industriële look. En dat kan je interieur écht afmaken. Het feit dat je hier simpelweg niks voor hoeft te doen maakt dit nog aantrekkelijker natuurlijk. Het is hierbij wel belangrijk dat de kleuren goed matchen bij je andere items zodat je nieuwe radiator ook echt binnen het interieur valt. Maar dan heb je ook wel een stijlvolle toevoeging in huis te pakken. Doen dus.

Interieur
Foto: Bigstock

Weg van de muren

In huis wordt eigenlijk altijd alles tegen de muren geplaatst. Kast tegen de muur, banken tegen de muur en de tv tegen de muur. Het kan er voor zorgen dat je huis heel ruimtelijk lijkt, maar het verliest hierdoor wel het knusse gevoel. Wees rebels en plaats bijvoorbeeld je kast niet met de rug tegen de muur, maar met de zijkant zodat deze de kamer in staat. Het creëert een soort extra muur en afscheiding wat kan zorgen voor knusser gevoel. Als je met dit soort ideeën aankomt bij je vriendin, scoor je punten.

Interieur
Foto: Jean-Philippe Delberghe

Spiegels weerkaatsen licht

Klinkt niet heel verrassend dat een spiegel licht weerkaatst, klopt. Maar toch kan het wel voor veel verrassingen zorgen. Als je in huis een hoekje hebt met weinig licht, kun je een spiegel plaatsen die het licht juist die hoek in kaatst. Hierdoor heb je ten eerste een stijlvol item in huis, maar heeft het nog echt een functie ook. Win-win. En je realiseert je pas hoe vaak je even snel in de spiegel kijkt als je er geen hebt. Dat is natuurlijk ook waar die voor is gemaakt. Gewoon hebben dus.

Interieur
Foto: Sergiu Cindea

Planten in beton

Nee niet letterlijk, dat werkt natuurlijk niet. Maar planten zijn al vaker aan bod gekomen. En dat is niet voor niks want het maakt het interieur levendig en kleurrijk. Met deze planten mag je best uitpakken. Een flinke plant in de hoek van de kamer kan namelijk echt verschil maken. Maar ga niet voor een cheesy rieten mandje of plastic bak, beton is de key tot dit succes. Zorg dat de kleur hiervan past bij de muur en je lijkt net een professional. Dat voelt stiekem best goed.

Interieur Tips
Foto: Tu Tu