Maak kennis met de smalste wolkenkrabber ter wereld, midden in New York

CREDITS: 111 West 57th Street / SHOP Architects

New York is natuurlijk rijk aan de hoogste, meest bijzondere architectonische gebouwen ter wereld. Eén daarvan is de smalste wolkenkrabber ooit gemaakt. Met het beste  uitzicht ever en het meest verfijnde interieurdesign is dit de droom van elke liefhebber op aarde.

Wolkenkrabber zo plat als een dubbeltje

Kun je het voorstellen: een wolkenkrabber van maar liefst 435 meter hoog in hartje Manhattan, terwijl de top slechts 18 meter breed is? Eigenlijk niet, toch? Toch is-ie er echt. Het project 111 West 57th is dit jaar afgerond en is daarmee zelfs de twee na hoogste woontoren op het westelijk halfrond.

Het meesterbrein achter dit sterk staaltje architectuur zijn de knappe koppen van architectenbureau SHoP. Ook al suggereert de naam geen ware miljardairstoren, de beelden beweren anders. Naast dat de wolkenkrabber staat op één van de duurste stukken grond ter wereld, is het interieur ook luxer dan luxe. Door heel de toren vind je de interieurstijl terra cotta terug en een arsenaal aan kunst.

Het assortiment van het miljardenwalhalla

De wolkenkrabber weet naast haar record op het gebied van smalle omvang ook hoge ogen te gooien qua design. Voorzien van talloze glazen panelen in verschillende vormen en afgetopt met bronzen details, ademt de krabber stijl. De wolkenkrabber biedt plek aan 60 gelukkigen die een woning in deze parel op hun naam mogen zetten.

Vrije tijd heb je natuurlijk als je een woning in 111 West 57th kan scoren, dus er is een hyperluxe bar, een zwembad van 25 meter, een natuurterras op hoogte en een padelbaan. En met de voortreffelijke roomservice en talloze andere extra’s vinden wij een vijf-sterren-beoordeling eigenlijk niet eens op zijn plaats.

Take a look en laat je verbazen met de luxe van deze wolkenkrabber uit je stoutste dromen.

LEES OOK
Maak kennis met de Porscheboerderij
Normaal ga je even snel langs de garage voor een kleine onderhoudsbeurt. Niks meer, niks minder. Behalve bij de Autobarn dan: bij deze garage blijf je waarschijnlijk nog…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de állermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…