Plekje reserveren: Doomsday Bunker in Kansas, USA

CREDITS: YouTube

Als we sommige toekomstvoorspellers moeten geloven is het einde bijna nabij. Al een enkele keer is er een kleine miscalculatie over de datum gemaakt, denk bijvoorbeeld aan 21 december 2012, maar echt: the end is near. En of dat nu door een meteorietinslag, alien-invasie komt of dat we elkaar gaan platbombarderen, doet er niet toe: je wilt op dat moment heel rap naar een veilige plek. En dan klopt je dus aan bij deze luxueuze Doomsday Bunker in Kansas.

Luxe Doomsday Bunker

De onderstaande video is een rondleiding die de mannen van What’s Inside voor je hebben gemaakt in de bunker. En zoals je ziet, het is aardig luxe. Zo kun je, terwijl de wereld boven je vergaat, rustig een filmpje in de ingebouwde bioscoop kijken, je hond uitlaten in het park of een duik in het zwembad nemen. Je kunt je conditie op pijl houden in de fitnesshal of spelletjes spelen met andere unit-bewoners in de speelhal. Ook ben je verplicht om of vier uur per dag te werken of vier uur per dag naar school te gaan. De bunker beschikt voor de kinderen namelijk over een school. Er is in ieder geval genoeg aan gedaan om niet mentaal knettergek te worden wanneer je hier jaren opgesloten zit. 

De bunker beschikt  over twaalf units die zo’n twee à drie miljoen Amerikaanse dollar per stuk kosten. Hier zit eten voor vijf jaar en een speciale survivaltraining bij inbegrepen. De bouw van de bunker, die in de jaren zestig werd gebouwd, heeft twintig miljoen dollar gekost. Of je nog een plekje kunt reserveren is niet helemaal zeker, volgens CNN sloot de verkoop namelijk in 2012. Maar hey, je weet maar nooit, wellicht gaat er binnenkort een mooie unit voor jou in verkoop.