5x planten die je interieur upgraden en easy zijn om in leven te houden

CREDITS: Unsplash | Brina Blum

Er zijn eindeloos veel redenen waarom het goed is om een kamerplant aan te schaffen. Maar als jij ook zo’n persoon bent die een plant dood kan maken in één oogopslag, dan kan het zonde van je geld zijn. Elke keer besteed je een maandinkomen bij het tuincentrum, terwijl we allemaal weten dat ze het eind van de maand niet gaan halen.

Vijf kamerplanten die jij wel in leven kunt houden

Gelukkig zijn er planten die niet veel aandacht van je eisen en zelfs jij in leven kan houden. Terwijl deze planten ook nog eens je interieur upgraden:

Gatenplant | Monstera

Deze eye-catcher zie je steeds vaker terugkomen verschillende interieurstijlen. Dit komt mede doordat de plant makkelijk te verzorgen is. Aangezien dit model oorspronkelijk groeit in het tropische regenwoud heeft hij twee keer per week water nodig. Maar dit hoeft niet veel water te zijn. Zet deze plant op een lichte plek, maar niet vol in de zon.

Een unique selling point van deze plant: met een beetje liefde gaat ‘ie jarenlang mee. Hier kan je de plant bestellen.

kamerplanten
Foto: Kara Eads

Rubberplant | Ficus Elastica

Deze plant houdt van een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Met één keer per week water is deze jongen al tevreden. Voordat je ‘m weer water wilt geven is het niet erg als de aarde weer droog is. Vandaar dat het geen ramp is als je deze plant een keer vergeet. Heeft deze plant je interesse gewekt? Dan staat jouw nieuwe groene vriend hier op je te wachten.

kamerplanten

Foto: Kristaps Grundsteins

Sanseveria | Snake plant

Een sanseveria is een van de makkelijkste kamerplanten uit dit rijtje. Deze plant mag je namelijk gewoon verwaarlozen, zoals je dat altijd al hebt gedaan met je andere planten. De plant kan namelijk erg goed een tijdje droogstaan, waarschijnlijk langer dan zijn baasje. En wanneer je dan deze plant weer water gaat geven hoeft het maar een minimale hoeveelheid te zijn. Een ander voordeel van de sanseveria is dat de plant zowel in de volle zon als op een donkere plek kan staan. Hier vind je de ideale toevoeging aan je interieur.

kamerplanten
Foto: Mike Marquez

Pannenkoekenplant | Pilea Peperomioides

Deze retro kamerplant was al in de jaren ’70 ongekend populair en werkt al jaren aan een comeback. Je hoeft deze plant maar één keer in de week een klein beetje water te geven. Als je kijkt naar de bladeren zul je snel merken of de plant op een goede plek staat in je huis. De Pilea Peperomioides vindt het namelijk fijn om in de zon te staan, maar kan het ook te heet vinden. Dus een plaats op de vensterbank met de zon er vol op is niet de beste keuze. Hier scoor je jouw nieuwe plant.

kamerplanten
Foto: Janine Meuche

Graslelie | Spider plant

De graslelie maakt het allemaal niet zoveel uit. Hij doet niet zo moeilijk over waar hij moet staan. Als je deze plant maar één of twee keer per week water geeft. Deze plant heeft als bijkomend voordeel dat de lucht in je huis wordt gezuiverd. Ideaal. Hier kan je de natuurlijke luchtververser kopen.

kamerplanten
Foto: Shiro Yamamoto