De Plant Lamp, tof design en je hoeft ze niet te verzorgen

‘’Vergeet je de planten geen water te geven en de bloemetjes buiten te zetten?’’ Na het afschrijven van plant nummer één, het aanschaffen van plant nummer twee en het opnieuw begraven van diezelfde tweede, is het misschien een ideetje om deze vicieuze cirkel eens te verbreken. Daarbij, niet iedereen heet Freek Vonk. Een einde maken aan het weggooien van hangende planten die er nog verlepter uit zien dan jij op zondag, is de Plant Lamp.

Het is geen plant, het is geen een lamp. Het is de Plant Lamp

Eén klik op de knop en tadaa, allerlei mooie plantjes groeien en bloeien. Studio We Love Eames heeft deze planten ontworpen, die kunnen groeien in elke omgeving. Een concept dat vooral ideaal is voor ruimtes die geen overdosis aan daglicht hebben zoals donkere, raamloze kantoren en kelders.

Hoe dan? Het licht wat uit de staande en hangende LED-lampen straalt, is vergelijkbaar met zonlicht en daardoor kan er een fotosynthese plaatsvinden. Hierdoor hebben de groene plantjes alleen nog maar geluksmomenten, zonder dat jij hier iets voor hoeft te doen. Wat je misschien ook opvalt is het ontbreken van een kabelverbinding. De Plant Lamp is namelijk door een innovatieve techniek in staat om elektriciteit te ‘streamen’ via de glazen coating. Zo is er geen snoertje meer nodig tussen het LED-lampje en de elektriciteitsbron. Van alle markten thuis dus, die Plant Lamp.