De tips voor een minimalistisch interieur met industriele elementen

CREDITS: Bigstock

Het inrichten van je huis wordt – vaak – een vrouwenklus genoemd. Maar niets is minder waar. Mannen kunnen wel degelijk een strak en stijlvol interieur rocken. De stijl van je casa is essentieel voor een goede indruk. Bij een bezoek van je vrienden of familie, of als je jouw meisje voor het eerst mee naar huis neemt. Een tof interieur creëren is makkelijker dan je denkt. Er zijn veel verschillende soorten interieurstijlen waar je uit kan kiezen.

Een minimalistisch interieur met industriële elementen

Toch hebben we zelf wel een favorietje: een minimalistisch interieur met industriële elementen. En wij gaan ervoor zorgen dat jij deze brute stijl binnen no time zelf kan aanschouwen.

Minimalistisch, De tips voor een minimalistisch interieur met industriele elementen
Foto: Robert Nickson

Neutrale basis

Het is belangrijk om een basiskleur te gebruiken in je huis. Ga voor lichtere tinten voor een frisse look. De eerste de beste kleur witte verf is géén goed idee, gele ondertonen daarentegen wel. Zo creëer je een warme uitstraling. Een ruimte met veel natuurlijk licht ziet er warmer uit, dus mocht je dat hebben dan kun je een koelere wittint gebruiken. Alles draait namelijk om de balans.

Kamers die voornamelijk met lampen worden verlicht kunnen er koel uitzien, dus dan ga je voor warmere tonen. Wil je toch wat kleur toevoegen? Kies dan kleuren die goed samensmelten met neutrale tinten. We hebben het over kleuren zoals bruin, grijs, blauw en groen.

Minimalistisch, De tips voor een minimalistisch interieur met industriele elementen
Foto: Taylor Simpson

Laat het licht naar binnen

Een minimalistisch interieur typeert zich door slim gebruik van natuurlijk licht. Om de natuurlijke lichtinval in je huis te versterken, kun je het beste bleke gordijnen gebruiken en spiegels die het licht weerkaatsen.

Industriële look

Een industriële look straalt op-en-top mannelijkheid uit. Kies voor robuuste materialen zoals onbewerkt hout of ruw metaal. Daarnaast kan je hanglampen ophangen, een industriële salontafel neerzetten of een vloerlamp plaatsen om die donkere hoek op te pimpen. In de categorie ‘combinaties’ zijn we fan van een leren makkelijk met een houten tafel. Combineren kun je leren.

Kwaliteit over kwantiteit

Bij minimalisme draait het om less is more. Dit betekent dat je nog beter moet nadenken over welke meubels je daadwerkelijk wil gebruiken. Dit kan lastig zijn, maar als je het fixt is het eindresultaat uit de kunst.

Het is extra belangrijk om het gegeven ‘kwaliteit boven kwantiteit’ in acht te nemen. Investeren in klassiekers: +1. Impulsaankopen: -1. Als je kiest voor stukken die lang meegaan, en bij gebruik alleen maar mooier worden, zit je goed.

interieur trends 2021
Foto: Serena Koi

Weg met die tierlantijntjes

Het is verbazingwekkend hoeveel spullen een mens kan hebben. Vaak gooi je alles ergens in of je stopt het in lades om het overzichtelijk te houden. Eén klein nadeel: zelfs als je alles in lades hebt weggestopt, neemt het waardevolle ruimte in beslag. Dus het wordt eens tijd om alles weer een keer op te ruimen. Een gouden tip hierbij is de one in-one out-regel. Voor elk nieuwe item in huis moet er één item weg. Een opgeruimd huis is key voor een minimalistische look.

Gebruik verschillende texturen

Een minimalistische kamer met neutrale tinten kan saai overkomen. Gebruik verschillende texturen om dit te verhelpen. Denk bijvoorbeeld aan gebreide plaids, kussens met een grof textuur, of schapenvachten. Wel is het belangrijk dat deze items in de neutrale of aardetinten zijn.

Minimalistisch, De tips voor een minimalistisch interieur met industriele elementen
Foto: Anna Sullivan
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Maak kennis met de Porscheboerderij
Normaal ga je even snel langs de garage voor een kleine onderhoudsbeurt. Niks meer, niks minder. Behalve bij de Autobarn dan: bij deze garage blijf je waarschijnlijk nog…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…