Waarom een luchtreiniger essentieel is voor thuiswerkers

CREDITS: Blueair

De dagen van weken op het kantoor werken zijn al tijdje passè. De één heeft het thuiswerken geaccepteerd en de ander wordt er helemaal gek van. Hoewel je waarschijnlijk al een baas bent in het thuiswerken, en al een goed regime hebt gevonden, kan je al snel iets belangrijks vergeten; een luchtreiniger. Dit is een must voor als je veel thuis bent.

Waarom schone lucht vooral nu belangrijk is

Misschien klinkt het als een hoop BS. Maar een schone lucht zorgt volgens deze studie van Harvard voor een betere concentratie, hogere productiviteit, betere slaap en je wordt minder snel ziek. Precies wat we nu nodig hebben. Daarnaast blijkt uit ander onderzoek dat ruim de helft van de Nederlanders bezig is met goede luchtkwaliteit binnen het huis door ome Covid. Goed bezig. Dus misschien moet je jezelf er maar aan overgeven en ook eens kijken of het iets voor jou is. Want laten we eerlijk zijn, je zit nu nog steeds aan je huis gekluisterd. Des te meer reden om het thuis goed voor elkaar te hebben.

luchtreiniger, Waarom een luchtreiniger essentieel is voor thuiswerkers
Foto: 刘 强

De consequenties van een slechte binnenlucht

De lockdown, de avondklok enz. enz. Het zorgt er allemaal voor dat we constant thuiszitten. En dit constant thuiszitten is niet bepaald bevorderlijk voor de binnenlucht. De binnenlucht is wel vijf keer meer vervuild dan de buitenlucht, denk hierbij aan pollen, rook, stof, schimmelsporen, virussen, bacteriën en microplastics en de huidschilfers van je huisdier. Ranzig.

De slechte luchtkwaliteit kan zorgen voor hoofdpijn, vermoeidheid en allergieën. Voordat je besluit alle ramen en deuren op te gooien of permanent buiten gaat wonen. Moet je weten dat dit niet veel zin heeft. Je laat zo ook weer schadelijke luchtdeeltjes naar binnen. Pfff.. het is ook nooit goed.

Alledaagse activiteiten zoals koken, schoonmaken en het hebben van een huisdier zorgen ervoor dat er schadelijke stoffen vrijkomen. Stoffen zoals huidschilfers van huisdieren, geurtjes, rook, schimmel, pollen en VOC’s. Dit heb jij waarschijnlijk niet door, maar een luchtreiniger wel.

luchtreiniger, Waarom een luchtreiniger essentieel is voor thuiswerkers
Foto: Robert Nickson

Toch maar een luchtreiniger?

Schone lucht is bevordelijk voor ieders welzijn, en daarmee een luchtreiniger ook. De nieuwe Blue van Blueair is gestoken in een Scandinavisch jasje met keuze uit vijf kleuren, zodat hij ook in je interieur past. De betaalbare, stille en compacte luchtreiniger is een regelrechte must have. Met slechts één druk op de knop heb je schone lucht in huis. De HEPASilent technologie verwijdert namelijk 99,97% van alle schadelijke stoffen. Het systeem is zo ontworpen dat je 24/7 schone lucht hebt in je huis.

Het formaat en het minimale geluid maken de Blue geschikt voor elke kamer tot 17m² (check hier de Blue 3210) of 36m² (check hier de Blue 3410). Je hoeft niet bang te zijn voor torenhoge energiekosten, want hij is zeer zuinig.

Tjaa, er is nu eenmaal niet veel te doen aan het thuiszitten. Maar je kan het voor jezelf wel een stuk chiller maken door een schone lucht. Hopelijk zit je snel weer op het terras met je vrienden te genieten van de zon en een koud biertje. Maar tegen die tijd kan je er maar het beste van maken. Dus misschien is zo’n luchtreiniger zo’n gek idee nog niet.

luchtreiniger, Waarom een luchtreiniger essentieel is voor thuiswerkers
Foto: Blueair
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…