Dit zijn de interieur trends voor de komende jaren

CREDITS: Ksenia Chernaya

Bij de start van een nieuw jaar, willen de meesten ook iets nieuws in hun leven. Denk aan nieuwe goede voornemens, een nieuw kapsel, of een nieuw interieur. Als je erover nadenkt is dat best raar. Ineens wil iedereen laten zien dat ze iets nieuws gaan doen. Dat is op de korte termijn misschien leuk, maar op de lange termijn kan het weer gaan vervelen.

Daarom bespreken we de interieur trends voor de komende jaren. Daar kan je op voortborduren. We kunnen vast verklappen dat veel trends iets weg hebben van die van de afgelopen jaren, maar dan nét in een ander jasje gestoken. Wordt het tijd om ons hele huis aan te passen of is ons interieur al up to date? We komen er vandaag achter.

De interieur trends voor de komende jaren

Statement piece

Iets dat we komend jaar veel gaan zien is een statement piece in het huis. Het hebben van een statement piece is een handige manier om de aandacht naar één punt te trekken en daarnaast  geeft het een stijlvolle look. Het werkt als het ware als een uitgangspunt voor de rest van je interieur.

interieur trends 2021
Foto: Kam Idris

Werelds

We mogen aankomend jaar losgaan met allerlei verschillende kleuren, materialen en texturen. Werelds is namelijk één van de interieur trends voor de komende jaren en zorgt voor een bijzonder gevoel in je huis. Je combineert meubels en accessoires van Azië tot Zweden, en hoe sterker het contrast, hoe groter de wow-factor. Aankomend jaar mag je dus lekker gaan experimenteren en van alles bij elkaar gooien. Denk bijvoorbeeld aan onbewerkt hout met glimmend satijn, naast chic messing, ruig beton en stevig weefsel.

interieur trends, Dit zijn de interieur trends voor de komende jaren
Foto: Katarzyna Grabowska

Grey

Hoewel we vorige jaar nog niets van de kleur moesten hebben, is hij nu weer volledig in opkomst: grijs! Een grote muur die volledig grijs wordt geschilderd is dan weer niet de bedoeling. Er moet juist een bepaalde verftechniek worden gebruikt om die messy beton-look te krijgen voor een industriële vibe. Iets voor je mancave?

Tip van ons: er wordt te weinig gebruikgemaakt van een open haard. En als er eentje aanwezig is, dan heeft ‘ie vaak te saaie kleur. Er zijn vandaag de dag talloze elektrische haarden die jouw interieur naar een hoger level tillen. Als je gaat voor een grijze haard, creëer je een industriële look.

interieur trends 2021
Foto: Serena Koi

Donkerblauw

Deze kleur blijft in het rijtje van interieur trends en ook in de komende jaren wordt de kleur populair, donkerblauw. We hebben het dan trouwens niet alleen over muren, maar ook over meubels. Muren en meubels met deze kleur zijn een stuk origineler dan zwart en geven veel karakter. Daarnaast is donkerblauw met veel verschillende kleuren en materialen te combineren en komt hij helemaal toch zijn recht naast bijvoorbeeld okergeel. Proberen waard!

interieur trends, Dit zijn de interieur trends voor de komende jaren
Foto: Anna Sullivan

Face & line art

Hoewel deze trend ook al in opkomst was in 2020, wordt hij aankomende jaren alleen maar populairder. Tekeningen van gezichten met enkel het gebruik van lijnen kunnen een toffe toevoeging zijn aan je interieur. Let op, zorg je niet doorslaat en heel je huis vol zet met posters of beelden van line & face art. Het dient echt als detail.

interieur trends 2021
Foto: Michael Oxendine

Natuur in huis

Afgelopen jaren omarmden we steeds meer platen en andere natuurlijke elementen voor in ons interieur. We zijn dan ook niet verrast dat dit óók een van de interieur trends voor de komende jaren is. Moeilijk hoeft het trouwens ook niet te zijn. Met een mooie plant kun je nooit de fout in gaan en daarnaast mag je komend jaar ook losgaan met materialen zoals bamboe, rotan, hout of steen om je huis een warme sfeer te geven. Wordt je vriendin ook blij van.

interieur trends, Dit zijn de interieur trends voor de komende jaren
Foto: Isaac Matthew

Bright Bubble-trend

Na het afgelopen jaar hechten we meer dan ooit waarde aan een fijne thuisbasis. Daar horen bijvoorbeeld lichtere kleurtinten, ronde vormen en zachte stoffen bij. Rechte vormen zijn nog steeds populair en heel stijlvol, maar aankomend jaar mag daar ook iets ronds tegenover staan. Deze trend zorgt voor rust en een simpel en nieuw begin. De Bright Bubbel-trend is dus perfect voor het nieuwe jaar.

interieur trends 2021
Foto: Jonathan Borba

Duurzaam en modern

Duurzaamheid is iets waar we niet meer omheen kunnen. Daarom zullen we dit aankomende jaren alleen nog maar meer gaan zien. Want ook de interieur-industrie ontkomt er niet aan en zoekt naar oplossingen om duurzaamheid en design bij elkaar te brengen. Meer producten zullen van bijvoorbeeld bioplastic of gerecyclede materialen gemaakt zijn en items die een lagere impact op het milieu hebben zullen groeien in populariteit. We ontkomen er niet aan, dus je kunt er maar beter op tijd mee beginnen.

interieur trends, Dit zijn de interieur trends voor de komende jaren
Foto: Taylor Simpson

Licht hout

Er zijn maar weinig mensen die helemaal níks van hout in hun interieur hebben. Echter zijn er van het materiaal veel verschillende soorten en in de komende jaren zijn de lichte houtsoorten aan de beurt. En lucky you, want licht hout is ontzettend makkelijk te combineren. Zo staat het bijvoorbeeld mooi bij een Scandinavisch, maar ook bij een industrieel interieur. Van meubels, vloeren en een plafond, je kunt er alle kanten mee op.

interieur trends 2021
Foto: Jason Briscoe
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Maak kennis met de Porscheboerderij
Normaal ga je even snel langs de garage voor een kleine onderhoudsbeurt. Niks meer, niks minder. Behalve bij de Autobarn dan: bijย deze garage blijf je waarschijnlijk nog…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden via een modderig zijweggetje langs…