Het creepy huis van The Silence Of The Lambs staat te koop

CREDITS: Screenshot the silence of the lambs | Orion Pictures

“Hello, Clarice.”

Je zou niet denken dat een rol in een classic seriemoordenaars-film een van de best-selling points van een huis zou zijn. Maar niets is minder waar. Het stekkie van Buffalo Bill, a.k.a. Jame Gumb uit The Silence Of The Lambs staat namelijk te koop.

Het creepy huis van The Silence Of The Lambs staat te koop

Toen het huis, gezien in The Silence Of The Lambs, in de verkoop ging, explodeerde de advertentie. Tientallen mensen wilden wel eens een kijkje nemen in het onderdak van misschien wel een van de meest luguberste personages uit de filmgeschiedenis, Buffalo Bill.

Het huis

Het huis is te vinden in Perryopolis. Dit is ongeveer een uurtje vanaf Pittsburgh in de Amerikaanse staat Pennyslvania. Buiten dat de gedachte misschien wat creepy is, is er eigenlijk weinig mis met het huis. Dit Queen Anne-style huis van drie verdiepingen heeft vier slaapkamers, een wraparound veranda én zelfs een zwembad.

Martelkelder

Extra informatie voor de geinteresseerde kopers: ook de uitgebreide martelkelder was onderdeel van de film en niet van het huis! Deze scènes zijn helaas opgenomen in een speciale set. Bij de koop van het huis van Buffalo Bill zit deze ondergrondse martelkamer dus niet. Helaas pindakaas.

the silence of the lambs
Foto: Screenshot the silence of the lambs | Orion Pictures

Voor de scènes met Buffalo Bill en FBI agant Clarice Starling, die in 1991 gefilmd werden, lieten ze het huis lijken op een oude versleten kiet. Maar, dit was enkel en alleen voor de film. Sindsdien is het huis opgeknapt naar de oude staat. Geen groene verf meer in de keuken dus. Wel zijn bijvoorbeeld de houten vloeren en gordijnen behouden, just like in the movie.

Prijskaartje

Benieuwd naar hoeveel je moet neerleggen voor dit stekkie? Het huis staat te koop voor iets onder $300.000 dollar. Hierbij krijg je de twee hectare grond waar het huis op staat. Koopje toch?

Benieuwd naar het huis? Hieronder vind je een virtuele housetour van het huis uit The Silence Of The Lambs.