Zo hoort een gerenoveerde woonboerderij eruit te zien

Deze onwijs toffe gerenoveerde boerderij straalt duidelijk het werk van Joep van Os uit. De architect heeft de boerderij volledig opgeknapt. Het fraaie interieur is behoorlijk stylish en sfeervol, maar we zijn niet anders gewend van meneer van Os. Als je ergens nog een bouwval hebt staan weet je vanaf nu wie je moet bellen voor the job.

De gerenoveerde woonboerderij is volledig opgeknapt. Zo zien de koeienstal, opslagschuur en woning er weer on point uit. De oude elementen zijn gespaard tijdens de renovatie. De houten spanten en het originele metselwerk van de binnenmuur zijn nog zichtbaar, maar staan nu veel meer in hun recht. Dit is hoe een renovatie aangepakt moet worden, heren.

gerenoveerde-woonboerderij-8

Gerenoveerde woonboerderij

Met een ruime woonkamer, een keuken, badkamer, werkkamer en slaapkamers ontbreekt deze gerenoveerde woonboerderij in elk geval niet aan ruimte. De bewoners vielen als een blok voor de boerderij vanwege de originele constructie en het uitzicht op de indrukwekkende omgeving. Echter zagen zij ook in dat er flink wat moest gebeuren om het te laten slagen als sfeervol en leefbaar huis.

De oude stal krijgt een nieuwe functie als woonkamer met een open woonkeuken om de hoek. Boven de open woonkeuken is een multifunctionele ruimte aanwezig. De overige muren aan de achterkant dienen als boekenkasten. Door het design van de woonkeuken valt de houten spantconstructie meer in het oog. Door de gevel open te breken en hoge houten puien te plaatsen, komt er veel licht de woning binnen.

Door de zonwering blijft hitte buiten tijdens de zomer, en de kou buiten tijdens de winter. Het pannendak is volledig vernieuwd, net als de vloer op de begane grond en de buitenmuren. Vooral de houten spantconstructie in combinatie met de sfeervolle woonruimte met woonkeuken leveren een behoorlijk gelikt beeld.

Om even een duidelijk beeld te geven van de before and after, gaan we het proces even af van (obviously) before, het concept en het uiteindelijke resultaat!

Before

gerenoveerde-woonboerderij-2 gerenoveerde-woonboerderij-3 gerenoveerde-woonboerderij-4

gerenoveerde-woonboerderij-5
Foto’s: Joep van Os

Het concept

gerenoveerde-woonboerderij-5

gerenoveerde-woonboerderij-7
Foto’s: Joep van Os

After

gerenoveerde-woonboerderij-8 gerenoveerde-woonboerderij-9 gerenoveerde-woonboerderij-10 gerenoveerde-woonboerderij-12 gerenoveerde-woonboerderij-13 gerenoveerde-woonboerderij-15 gerenoveerde-woonboerderij-16 gerenoveerde-woonboerderij-17 gerenoveerde-woonboerderij-18 gerenoveerde-woonboerderij-19 gerenoveerde-woonboerderij-20 gerenoveerde-woonboerderij-21 gerenoveerde-woonboerderij-22 gerenoveerde-woonboerderij-23 gerenoveerde-woonboerderij-24 gerenoveerde-woonboerderij-25 gerenoveerde-woonboerderij-26 gerenoveerde-woonboerderij-27