Gear en gadgets waarmee je thuis nog efficienter kan werken

CREDITS: Unsplash | Michael Soledad

Het ziet ernaar uit dat we nog wel een tijdje thuis gaan werken. Wat betekent dat we het onszelf zo makkelijk mogelijk moeten maken en ook efficiënter moeten worden thuis. Gadgets en gear zijn de perfecte toevoeging aan je home office om alles uit deze situatie te halen.

Productief thuiswerken met gadgets en gear

Het is belangrijk om voor jezelf te bepalen of jij je thuiswerk-avontuur op een laptop of desktop gaat beginnen. Dat is namelijk een groot verschil en voor beide apparaten zijn verschillende gadgets beschikbaar. Hoe en wat leggen we je haarfijn uit in dit artikel.

Laptopstandaard

Een laptopstandaard is de uitvinding voor mensen die een lange dag werken last hebben van hun nek. Doordat je laptop op je bureau lager staat dan bijvoorbeeld een monitor kijk je de hele dag naar beneden. Het standaard zorgt ervoor dat het beeldscherm op ooghoogte komt te staan waardoor je minder snel last zal hebben.

gadgets thuis, Gear en gadgets waarmee je thuis nog efficienter kan werken
Foto: Nathan Riley

Draadloos toetsenbord en muis

Als je een laptop standaard in je home office hebt neergezet is het handig om een los draadloos toetsenbord en muis te gebruiken. Geloof ons: dit worden je beste vrienden de komende tijd. Als je nog steeds werkt met lange kabels over je bureau dan moet je jezelf maar eens achter de oren krabben.

Draadloze koptelefoon & koptelefoon standaard

Je afsluiten van je omgeving en je volledig focussen doe je met een koptelefoon. Het liefst draadloos en met noise cancelling. Zet je favo nummertje op of gooi er in je pauze even een meditatie momentje doorheen. Daarna ben je weer helemaal ready om verder te knallen.

Net als je laptop kun je je koptelefoon een speciaal plekje geven. Met een standaard voor je koptelefoon ziet je desk er gelijk een stuk cleaner uit en ben je ‘m ook nog eens minder vaak kwijt.

thuiswerken gear
Foto: Michael Soledad

Extra monitor

Op je werk maak je waarschijnlijk al gebruik van een extra monitor. Wanneer je dan thuis nog maar op één scherm werkt zorgt dat voor verwarring. Als je honderden tabbladen hebt openstaan dan merk je pas wat voor hel het is. Om je productiviteit dus nog wat meer omhoog te gooien is een extra scherm echt niet verkeerd.

Deskbike

Neem een actieve houding aan tijdens het werken door op een deskbike te gaan zitten. Met een deskbike kan je tijdens het werken jezelf fit fietsen. Door af te wisselen met een normale bureaustoel zal je aan het eind van de dag veel minder last hebben van de hele dag achter je bureau zitten.

gadgets thuis, Gear en gadgets waarmee je thuis nog efficienter kan werken
Foto: Worktrainer

Oplaadstation

Een oplaadstation voor al je elektronische apparaten een must op je bureau. Voor alle merken zijn er tegenwoordig van dit soort devices te koop. Het maakt dus geen reet uit of je een iPhone, Apple Watch, AirPods, Samsung S20 of Huawei P30 wil opladen. Zo’n station gaat je leven gegarandeerd beter maken. Geef het een vaste plek en je hoeft nooit meer te zoeken naar je oplader.

Kantoor spelletje

Tussen het werk door is het niet verkeerd om soms even pauze te nemen. Dit kan zelfs door een spelletje te spelen aan je bureau. Totaal je gedachten verzetten doe je met bijvoorbeeld een rubik’s cube. We raden het af om digitale games te spelen. Op die manier blijf je toch naar een beeldscherm staren en kan voor lange tijd afgeleid worden.

gadgets thuis, Gear en gadgets waarmee je thuis nog efficienter kan werken
Foto: Zan

Zit-sta bureau

Actief zijn tijdens een lange werkdag is niet altijd even makkelijk. Je bent vaak niet achter dat scherm weg te krijgen en je tijd voor je geplande wandeling heb je niet. Een zit-sta bureau kan je hierbij helpen. Door in houding af te wisselen zal je minder snel rugpijn of nek-en schouderklachten krijgen. Zo’n bureau is makkelijk te verstellen en geeft je de kans om uit de sleur te komen.

Audio

Een goede set speakers is onmisbaar in je home office. Als je het laatste half uurtje van de dag je favoriete muziek afspeelt, kun je stoppen met een goed gevoel. Of sluit de werkdag af met een goed glas whiskey en een aantal plaatjes jazz. Daardoor voel je jezelf net Harvey Specter die de beste deal ooit heeft binnengehaald.

gadgets thuis
Foto: Iswanto Arif