Dit zijn de badkamer trends voor 2019

CREDITS: Ishan @seefromthesky

Je badkamer is één van de belangrijkste ruimtes in je huis. Het is de plek waar je na een lange dag werken kunt ontspannen en bij kunt komen. Maar ook kan een goede badkamer waarde toevoegen aan je huis voor als je ooit wilt gaan verhuizen. Mocht je toe zijn aan verandering, dan zijn dit de nieuwe trends die er voor kunnen zorgen dat jouw eigen home-spa er beter uitziet dan ooit.

Badkamer trends 2019

Bigger and Brighter

Er ligt een enorme focus op het groter doen laten lijken van je badkamer. Zelfs bij kleine badkamers kun je de illusie van ruimte creëren. Je kunt dit makkelijker voor elkaar krijgen door te zorgen voor veel licht. Denk hierbij aan het plaatsen van grote ramen en de juiste verlichting op de juiste plekken. Zo kun je bijvoorbeeld extra lichteffecten toevoegen onder je badkuip, wat de badkamer meteen een moderne uitstraling geeft. Ook kun je gebruik maken van grote spiegels waardoor de ruimte automatisch groter oogt.

badkamer, Dit zijn de badkamer trends voor 2019

Duurzaamheid

Er is tegenwoordig veel aandacht voor het milieuvriendelijk maken van ons huis en daar hoort dus ook de badkamer bij. Er zijn meerdere eenvoudige manier om je badkamer duurzaam te maken. Zo kun je een toilet met lage stroomsnelheid installeren en een speciale duurzame douchekop aanschaffen, waarbij je in plaats van 9 liter water per minuut maar 5 liter water per minuut verbruikt. Ook kun je gebruik maken van een grijswatersysteem waarbij je douchewater hergebruikt voor het toilet.

Koper en messing

Wanneer je denkt aan koperen kranen denk je misschien aan de oude badkamer van je opa en oma maar koper is terug van weggeweest. Koper en messing geven je badkamer een veel warmere feeling dan koude zilver- en chroom materialen. Bijkomend voordeel van koper, messing of brons is dat het veel makkelijker is in onderhoud en dat je er niet zo snel vingerafdrukken of vlekken op ziet.

badkamer, Dit zijn de badkamer trends voor 2019

Focus op toegankelijkheid

Veel mensen verbouwen hun badkamer niet alleen met het doel om het comfortabeler te maken maar ook met het oog op het wenselijk te maken voor de verkoopmarkt. Badkamers waarbij veiligheid- en toegankelijkheidsmaatregelingen getroffen zijn, zijn erg in trek potentiele kopers. Je badkamer is een langetermijninvestering en niet iets waar je later veel geld aan wilt uitgeven wanneer er aanpassingen nodig zijn. Je kunt bij dit soort aanpassingen denken aan een walk-in douche, het plaatsen van een hoger toilet en een antislipvloer.

Andere praktische zaken zijn een focus op onderhoud. Zorg dat de vloer vrij is met een hangend wandcloset en accessoires. Dit geeft niet alleen een ruimtelijker gevoel, maar is ook nog eens erg handig met schoonmaken.

Investeren in vloerverwarming

Heb je net lekker gedoucht, stap je uit de douche op een bevroren vloer. Een ijskoude domper. En dat is wanneer vloerwarming om de hoek komt kijken. Het kost misschien een paar centen maar het is een investering waar je echt plezier van zult hebben. Vooral in deze koude wintermaanden. Het geeft je een luxere badkamerbeleving en ook voor de marktwaarde van je huis is het een positieve toevoeging aan je badkamer.

badkamer, Dit zijn de badkamer trends voor 2019