Alleen in Dubai: ’s werelds hoogste woontoren krijgt een diamanten torenspits

CREDITS: Binghatti

The future is now. Dat bewijzen de plannen van de hypertoren Burj Binghatti maar al te goed. Met de bouwtekeningen gereed is dit project klaar om de hoogste woontoren ter wereld te worden.

Burj Binghatti gaat sky-high

Het is natuurlijk geen geheim dat in de Emiraten en Dubai het ene miljoenenproject na het andere volgt. Met de Burj Khalifa heeft het miljoenenwalhalla al een pronkstuk in bezit, maar er komt dus nog een paradepaardje bij.

Toparchitect Binghatti heeft namelijk de handen ineen geslagen met luxe horlogemerk Jacob & Co voor deze Burj Binghatti. Alsof de vele meters nog niet genoeg waren wordt het pronkstuk afgetopt met een symbolische stunt. De kroon uit het logo van Jacob & Co komt levensgroot op de toren, als een soort kers op de taart.

Het metershoge aanbod

Momenteel is de eer voor hoogste woontoren nog in handen van de Central Park Tower in New York. Maar met maar liefst meer dan 100 verdiepingen zal Dubai zich dankzij de Burj Binghatti in de toekomst op de borst mogen kloppen. In de business bay regio van de stad zal dit ultramoderne en luxe optrekje zijn eerste stenen gaan leggen.

Het is te hopen dat de trotse – en uiterst vermogende – penthouse-eigenaren geen hoogtevrees hebben. Met het panorama-uitzicht dat in het verschiet ligt, krijg je bij je aankoop namelijk één van ’s werelds mooiste uitzichten cadeau. Stel je eens voor in je luxe penthouse over een van de rijkste steden heen te kijken. Inderdaad, priceless.

Het is nog maar de vraag welke prijs de duurste appartementen van de Burj Binghatti aan zullen tikken. Met het concept en aanvullende luxueuze extra’s zal die naar verwachting ook sky-high gaan. De Burj Binghatti krijgt namelijk ook een infinity pool met uitzicht over downtown Dubai, een spa, gigasportschool, kinderopvang, bodyguards, chauffeurs en zelfs privéchefs. Maar ja, wie had dat niet verwacht?