Bijzondere woning verborgen op een heuvel

CREDITS: Joe Fletcher | Walter Workshop

In Beverly Hills zijn niet alleen tal van beroemdheden te zien, maar ook een bijzondere woning dat verborgen is op een heuvel. Dit huis dat gelegen is in Californië wordt de ‘Oak Pass Main House’ genoemd. De woning is onder andere zo bijzonder doordat de slaapkamers onder de openbare ruimtes zitten. Dit is in de eerste instantie niet erg uniek, maar in dit huis zijn de slaapkamers begraven in de heuvel. Het huis lijkt dan ook één verdieping te zijn, maar als je eenmaal binnen bent zal je je verbazen over de oppervlakte. Daarnaast beschikt de ‘Oak Pass Main House’ over een zwembad en een prachtig panoramisch uitzicht. Deze woning kan zeker door in de categorie droomhuis!

Bijzondere woning verborgen op een heuvel

De woning is ontworpen door het in Los Angeles gevestigde bedrijf Walker Workshop. Dit architectenbureau staat bekend om het creëren van moderne woningen die minimaal zijn waarbij de unieke locatie tot zijn recht komt. Zij hebben zich voor de ‘Oak Pass Main House’ laten inspireren door de 130 eikenbomen op het terrein. Het dak is bedekt met een deken van eetbare kruiden. De woning gaat dan ook helemaal op in het landschap en het architectenbureau is dus wederom geslaagd.

Daarnaast heeft deze bijzondere woning een oppervlakte van ongeveer 750 vierkante meter en is het hele huis omgeven door grote ramen waarmee je uitzicht hebt op een kloof. Hierdoor is het de ultieme plek om tot rust te komen en te genieten van de natuur. Je zal dan ook haast vergeten dat de woning gelegen is het in levendige Beverly Hills. Daarnaast heeft de ‘Oak Pass Main House’ een langwerpig zwembad onder een van de grootste eiken op het terrein. Het zwembad is een ware eyecather en het huis zal met zijn unieke uitstraling zeker een droom zijn voor velen van ons.

Credits: Joe Fletcher
Total
16
Share