Airbnb Finds: check het IJslandse noorderlicht vanuit een glazen cottage

Vandaag is het Earth Day en dit jaar vieren we deze bijzondere dag voor het vijftigste jaar op rij. Tijd om dus even stil te staan bij alle natuurlijke schoonheden van moeder aarde. Dit jaar geen escape naar het buitenland voor de ultieme down to earth feeling. Daarom hebben wij voor volgend jaar (en hopelijk eerder)  in ieder geval alvast de ultieme locatie hiervoor gevonden. Deze bijzondere glazen cottage vind je in IJsland, het land waar ijs, water, vuur en wind samen komen.

IJslandse glazen cottage is een droom voor natuurliefhebbers

Deze subtiele glazen cottage ligt in een zogeheten lavawoestijn in het zuiden van IJsland. Een uniek verblijf, want it’s all about the views… Val in slaap onder het grootste zicht van sterren dat je ooit hebt gezien, bewonder het noorderlicht vanaf een VIP-plek (vanuit de jacuzzi dus) of neem een douche met uitzicht op de grootste vulkanen van IJsland. Met een volledig uitgeruste keuken, inclusief oven, koelkast, inductieplaat, espressomachine, waterkoker en broodrooster die op duurzame energie draaien!

duurzaam, Airbnb Finds: check het IJslandse noorderlicht vanuit een glazen cottage

It’s getting hot in here

Tijdens je verblijf sta je continue oog-in-oog met de kracht van de natuur, waardoor je wellicht een realisatiemomentje ervaart van hoe waardevol het eigenlijk is om dit te blijven beschermen. Zoals al eerder benoemd, is IJsland dé koploper als het gaat om het produceren van duurzame energie. Dat wordt daar namelijk opgewekt met hete lucht afkomstig uit geothermische bronnen onder de grond.

Zoek de ongebaande paden

Daarnaast staat IJsland natuurlijk bekend om de natuurlijke schoonheid en dat wil je dan ook zeker opzoeken tijdens een bezoek. Probeer in het kader van Earth Day de bekende highlights te vermijden en bezoek vanaf de cottage de minder bekende alternatieven. Ontdek de charmes van de “ongebaande” paden en ga bijvoorbeeld naar de geothermische warmwaterbron Mývatn Nature Baths.

Of reis over de Diamond Circle in Noord-IJsland, bewonder de borrelende zwavelpoelen van Hverir of ga hiken op de Snæfellsjökull. Ook deze alternatieven zijn spectaculair mooi en hebben de X-factor. Tegelijkertijd draag je ook nog eens je steentje bij door te zorgen voor spreiding van het toerisme! Win-win.

Voor €414 per nacht verblijf je samen met je maat in deze toffe glazen cottage en kunnen jullie samen op pad in duurzaam IJsland. Dit is ook maar € 212 per persoon, relatief goedkoop voor IJsland.

Meer info