11 Onmisbare koffietafelboeken voor jouw interieur

Het fijne aan een koffietafelboek is dat je ‘m op elk moment van de dag open kan klappen, kan beginnen te lezen en kan stoppen wanneer je wilt. Zoals een magazine, alleen dan toffer. Want dat is een koffietafelboek natuurlijk ook, het staat gewoon mooi op je tafel. Het geeft jou of je gasten niet alleen wat entertainment, maar het is ook een manier om jezelf uit te drukken. Deze boeken zijn een verlengde van jouw imago, ze vertellen wat jij tof vindt. Ze liggen niet voor niets op de koffietafel!

11x Koffietafelboeken voor in jouw huis

1. Before They Pass Away | Jimmy Nelson

, 11 Onmisbare koffietafelboeken voor jouw interieur

Met stipt bovenaan, want dit is volgens ons toch wel het koffietafelboek der koffietafelboeken. Jimmy Nelson is een Britse fotograaf, die officieel woonachtig is in Nederland, maar vrijwel al zijn tijd besteed bij inheemse stammen. Hij fotografeert deze mensen namelijk. En hoe!? De plaatjes in dit boek liegen er niet om en zijn een reis van 6000 kilometer, twee weken vertrouwen winnen en met handen en voeten communiceren meer dan waard.

Mocht je ooit een lezing of presentatie kunnen bijwonen van deze man, dan moet je dit met beide handen aangrijpen. Je begrijpt dat Jimmy veel bizarre dingen meemaakt op zijn reizen, maar hoe hij dit weet te vertellen is misschien wel minstens zo fascinerend. We hebben ooit een uur of anderhalf naar hem mogen luisteren, maar het had van ons de hele dag mogen duren. Wat een ongelofelijke baas!

2. Ultieme Bestemmingen | Lonely Planet

, 11 Onmisbare koffietafelboeken voor jouw interieur

Lonely Planet is toch wel de pionier op het gebied van, mja, de wereld… Als er iemand weet wat de mooiste plekjes zijn op onze aarde, dan zijn zij het wel. Ga je een mooie reis maken, dan is het voor veel mensen toch wel de Lonely Planet die als eerste wordt aangeschaft. Maar er zijn zoveel meer plekken om te bezoeken dan waar jij nu als eerste aan denkt. Daarom deze verzameling van de 500 beste plekken op aarde om te bezoeken!

3. The Amsterdam Canals | Cris Toala Olivares, Jeroen Junte

, 11 Onmisbare koffietafelboeken voor jouw interieur

De Amsterdamse grachten zijn een van de meest fotogenieke plekjes van onze hoofdstad. De Equadoriaanse fotograaf Cris Toala Olivares dacht hier ook zo over en heeft een koffietafelboek in elkaar gezet met 300 van zijn mooiste kiekjes. Omdat de beste man niet uit geboren is in de Pijp, maar in Equador geeft dat tóch net een andere invalshoek.

Dit luxe fotoboek geeft Amsterdam op een prachtige wijze weer. De historische panden, het alledaagse leven, alles wordt geniaal in beeld gebracht. Dus als jouw hartje voor Amsterdam klopt, dan is dit boek onmisbaar op jouw koffietafel!

4. 100 Interiors Around The World | Paas

, 11 Onmisbare koffietafelboeken voor jouw interieur

Een koffietafelboek is onderdeel van het interieur waar het in ligt. Ofwel, het feit dat jij moeite steekt in dergelijke details wil ook wel zeggen dat je een tof interieur belangrijk vindt. Conclusie: dit boek is wat voor jou! Haal je inspiratie uit de verschillende stijlen van inrichten over de hele wereld.

5. Cycle Style | Horst A. Friedrichs

, 11 Onmisbare koffietafelboeken voor jouw interieur

Toen hipster een tijdje mainstream was vlogen ze je overal om de oren: bebaarde mannen met blote enkels op gefixeerde fietsen. Nu, nu hipsters weer gewoon lekker hipster kunnen zijn, zijn ze veel schaarser en is dit beeld alleen nog maar weggelegd voor de échte stijlvolle bikers.

Fotograaf Horst Friedrichs heeft in Londen dit milieu zeer geniaal op beeld gezet en geclusterd in dit stijlvolle koffietafelboek. Verwacht de best gestylede mannen en vrouwen met een passie voor minimalistische fietsen. Het klinkt als een niche, maar het valt reuze mee. Laat je inspireren…

6. The Subtle Art Of Not Giving A Fuck | Mark Manson

, 11 Onmisbare koffietafelboeken voor jouw interieur

Misschien wel het meest besproken en ge-Instagramde boek van de afgelopen twee jaar. Met een titel als ‘The Subtle Art Of Not Giving A Fuck’ maak je een ‘zelfhulpboek’ natuurlijk in één klap populair. Waar tien jaar geleden nog mensen aan het zwembad een kaft van een ander boek om hun zelfhulpboek deden, vliegen de foto’s nu over het internet van mensen die maar al te graag willen laten zien dat ze dit boek lezen. Ofwel: precies het idee van een koffietafelboek. Laat het je gasten maar zien!

7. Chef Met Lef | Nigel van der Horst

, 11 Onmisbare koffietafelboeken voor jouw interieur

Onze eigen ‘Chef Met Lef’ is Nigel van der Horst. Op Instagram door velen begeert. Door mannen vanwege zijn zeer smakelijke, en vaak mannelijke food pics  – die overigens zelf maakt – en door dames ook doordat de foto’s van zichzelf er minstens zo smakelijk uitzien. Jup, de man is succesvol – en terecht – dus dan is een boek een te verwachten tweede stap. Helemaal voor een chef.

Een kookboek is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een koffietafelboek, maar ‘Chef Met Lef’ is dat zeker wel. Ook voor het boek heeft Nigel de fotografie zelf in handen genomen en het resultaat mag er wezen. Ideaal om je in je leren stoel te vergapen aan al die recepten waarvan het water je in de mond loopt…

8. J Class | Franco Pace

, 11 Onmisbare koffietafelboeken voor jouw interieur

Een J Class jacht is een zeilboot om te racen, gebouwd volgens de specificaties van Nathanael Hereshoff’ ‘Universal Rule’. Nostalgie, fascinatie en passie voor zeilen; de jachten die in dit boek staan, zijn in de jaren ’30 gebouwd en hebben geen van hun magie verloren. In dit weelderige boek verzamelt Franco Pace zeven van de nog actieve jachten. De tekst is geschreven door journalist en bekende wielverlener Wiel Verlinden, die zes van de zeven jachten zeilde. Al deze jachten zijn geïllustreerd met unieke en spectaculaire foto’s

9. Verboden Vruchten | Katja Schuurman

, 11 Onmisbare koffietafelboeken voor jouw interieur

“Ik heb een passie voor seks en een sterke liefde voor het geschreven woord. In dit boek heb ik dit heerlijk kunnen combineren,” aldus Katja Schuurman bij de boekpresentatie van haar bundel ‘Verboden Vruchten’. Bij DWDD zei ze ook al: het is een boek wat je perfect met één hand kan lezen. En dat is het. Maar dan toch geschikt voor op de koffietafel? Jazeker, maar als je ouders komen eten moet hij misschien even onderaan de stapel.

10. Halston ‘Inventing American Fashion’ | Lesley Frowick

, 11 Onmisbare koffietafelboeken voor jouw interieur

Roy Halston Frowick (1932-1990) is een bekende modeontwerper uit de V.S. Dit boek beschrijft Halston’s reis van zijn huiswortels tot de urbanistische roem, geïllustreerd door de lens van de auteur’s – zijn nicht – persoonlijke archieven en vroege schetsen. Zijn verhaal ontvouwt zich door de interviews van Jane Holzer, Marisa Berenson, Joel Schumacher en Jeffrey Bilhuber, die alle persoonlijke verhalen van essentieel belang zijn voor de langdurige nalatenschap van Halston. Dit boek presenteert de lezers het ongekende verhaal van Halston en zijn bizarre levensstijl in de jaren ’70 en versterkt zijn plaats als sleutelontwerper in de Amerikaanse mode.

11. #NSWF | Rankin

, 11 Onmisbare koffietafelboeken voor jouw interieur

#NSFW is een Erotische Grootste Hits van fotograaf Rankin’s naakte fotografie. Gedurende zijn vijfentwintig jaar durende carrière is hij keer op keer teruggekomen om de vrouwelijke vorm te fotograferen. #NSFW presenteert de meest gedurfde foto’s. Provocerend. Mooi. Ontworpen op een zeer grote schaal. Tilt naaktfotografie naar het volgende niveau, maar houdt het intiem. Rankin benijdt vrouwen en niet alleen het lichaam. Dit zie je terug, ook door middel van humor, in zijn foto’s.