Zo houd je Dry January wel vol

CREDITS: Yasin Arıbuğa | Unsplash

Gefeliciteerd! Je hebt weer besloten om na Nieuwjaar een maand geen alcohol te drinken. Knap, hoor. Over een paar weken is het zover, dus we gaan je helpen hoe jij het dit jaar wel gaat volhouden. Voorkomen is namelijk beter dan genezen.

Zo ga ook jij Dry January dit keer wél volhouden

Het drinken van alcohol is in de Nederlandse maatschappij breed geaccepteerd. Het is dan ook moeilijk voor te stellen om een avondje op stap te gaan zonder een biertje, toch is zijn er ook voordelen aan een avond stappen zonder alcohol. Alcohol geeft je een lekker gevoel, maar zorgt er ook voor dat je the day after geen hol waard bent. Een maand niet drinken heeft veel gezondheidsvoordelen en brengt je nieuwe inzichten in hoe het ook kan.

Waar zou je meedoen met Dry January

Alcohol geeft je een kater, de dag na een avondje flink doorzakken is bij voorbaat weggegooid. Daarnaast verstoort alcohol je slaap en zorgt het ervoor dat je minder fit en scherp bent. Ook als je nuchter bent. Hierdoor is je weerstand lager en wordt je sneller ziek. Dat een biertje gelijk staat aan twee boterhammen is misschien een leuke grap als je met vrienden in de kroeg zit, maar jouw workout van die morgen heb je bij deze weggezopen. Genoeg reden om een maandje niet te drinken, je lichaam zal je dankbaar zijn. Maar hoe kom je Dry January door?

Dry January, Zo houd je Dry January wel vol
Foto: LOGAN WEAVER

Vind een non-drinking buddy

Geniet maar drink met maten gaat ook zeker in Dry January op. Samen sta je namelijk sterker dan alleen. Je zult er tijdens Dry January achter komen hoe makkelijk je een biertje of wijntje pakt. Door een non-drinking buddy te hebben tijdens deze maand kun je op iemand terugvallen als je het even zwaar hebt.

Blijf bezig en vermijd de kroeg

Het zal je verbazen hoeveel tijd je overhoudt als je op vrijdag- en zaterdagavond niet aan de bar hangt. Naast dat je in de avonden andere activiteiten kunt ondernemen heb je ook geen dagtaak aan het weer soepel krijgen van die schoenzool in je mond, om maar niet te beginnen over de kloppende hoofdpijn.

Dry January MANIFY
Foto: Nik Shuliahin

Zorg dat je omgeving het weet

Het is niet nodig om in de klokkentoren te klimmen en dagelijks te verkondigen dat je mee doet aan Dry January, maar zorg er op subtiele wijze voor dat je vrienden weten dat je even een maandje rustig aan doet. Ze zullen waarschijnlijk proberen je toch te laten drinken, maar daar ben je nou eenmaal vrienden voor.

Beloon jezelf

Door niet te drinken bespaar je een hoop geld. Zou je eigenlijk een avond gaan stappen, dan stop je dit geld in een pot. Hiervan kun je eind januari jezelf trakteren op een beloning. Kun je niet wachten dan kun je jezelf ook vaker belonen.

Een maand niet drinken lijkt lang

Een maand lang niet drinken lijkt een flinke tijd. Dat komt neer op zo’n vier weekenden die je moet zien te overleven zonder een druppel te drinken. Door iedere dag niet drinken als een uitdaging te zien is het een stuk makkelijker niet te drinken. Mocht je nou de smaak van alcoholische drank niet kunnen onderdrukken, kun je altijd kiezen voor een alcoholvrije variant. 

Succes.

Dry January Cocktail - MANIFY
Foto: Cottonbro

 

LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Pusha T schuift aan de tafel van Louis Vuitton
Pharrell heeft als creatief directeur van Louis Vuitton ondertussen zijn hele entourage meegenomen naar het iconische modehuis. In zijn eerste campagne schitterde Rihanna in de spotlights, Jay-Z…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de állermooiste dames van het moment: View this post…