WT Urban Kitchen: eten in Utrecht op hoog niveau!

CREDITS: Lars Verkroost Photography

Zoals eerder gezegd:  WT Urban Kitchen in Utrecht behoort tot de beste rooftopbars van Nederland. Nou ja, bar… Het is een volwaardige culinaire beleving. En deze keer waren we de gelukkige omdat aan de lijven te ondervinden.

WT Urban Kitchen

Met de lift ga je naar de 9e verdieping waar je uitstapt in de keuken van het restaurant. Meteen een bijzonder entree! Na een vriendelijke begroeting loop je verder door het prachtige urban ingerichte restaurant. WT staat overigens voor Watertoren, dat natuurlijk verwijst naar de watertoren uit 1909, waar het restaurant in is gevestigd. What’s in a name. 

Nog een trap omhoog en je komt uit op, je raadt het al; de 10e verdieping. Nee serieus, dit is fantastisch! Vanaf dit panoramaterras kijk je over vrijwel heel Utrecht heen en heb je net zoveel geluk als wij, dan pak je meteen een fantastische zonsondergang mee.

WT Urban Kitchen, WT Urban Kitchen: eten in Utrecht op hoog niveau!

Eten op hoog niveau

Bij WT Urban Kitchen eet je letterlijk en figuurlijk op hoog niveau. Met een 4-,5- of 6-gangen diner kun je de hele avond genieten van fantastisch eten op een bijzonder plek, van een regelmatig wisselend menu. Voor de prijs hoef je het eigenlijk ook niet te laten. Je betaalt respectievelijk 44, 49 of 54 euro, afhankelijk van het aantal gangen. Voor 6 euro per gang extra komt de enthousiaste sommelier je nog een bijpassende wijn bijschenken. Oké, het is niet de prijs van de daghap van je plaatselijke kroeg op de hoek, maar voor een ervaring op dit culinaire niveau en op zo’n bijzondere plek, is het eigenlijk een koopje.

Dus mocht je jouw meisje willen verrassen, je schoonouders willen imponeren of gewoon jezelf eens flink willen kietelen, dan is een lunch (vrijdag tot zondag) of diner bij WT Urban Kitchen een fantastisch plan. Kijk voor meer informatie en het huidige menu op de website. En reserveer dan ook meteen, want je bent niet de enige die een tafeltje met uitzicht wilt!