Onderzoek: mannen in pak zijn het aantrekkelijkst

Een pak dragen wij mannen eigenlijk te weinig. Ja, we doen het aan tijdens een bruiloft of een hele belangrijke business afspraak, maar dan houdt het ook ver op. We vinden een gladde Italiaan in pak altijd ‘overdreven’. Dat gegeven typeert ons, alleen het wil niet zeggen dat vrouwen er ook zo over denken….

Pak heren
Foto: Treddy Chen

Wetenschappelijk onderzoek: mannen in pak zijn aantrekkelijker

Onderzoek spreekt

Wat blijkt: onderzoek vertelt ons dat een man in pak daadwerkelijk aantrekkelijker wordt gevonden. WatchPilot heeft onderzoek gedaan onder de Engelse volwassen bevolking. Ruim 2.000 mensen deden hieraan mee. Hieruit is gebleken dat bijna de helft van de deelnemers heren in een pak en stropdas het meest aantrekkelijk vinden bij een man. Het liefste in donkere kleuren. Daarbij wordt een classic horloge aantrekkelijk gevonden, een zonnebril maakt het helemaal af. Confidence booster, toch?

Er werd natuurlijk ook andersom getest. Wat bij de vrouwen het meest aantrekkelijk werd gevonden is geen echte verassing. Hier kwam badkleding en bikini’s als hoogste uit de test. Het liefste in de kleur zwart. En zeg nou zelf, zo gek is dat niet.

Strak in pak

Moet je nu áltijd een pak aan doen? Nope. Dat is geen aanrader. Het is belangrijk dat je de goede momenten uitkiest. Boodschappen doen op zaterdagmiddag kan ook gewoon in je sweater. Alleen dit onderzoek is wel iets om in het achterhoofd te houden. Als je een pak draagt is hét moment om die ene dame aan te spreken en de juiste eerste indruk achter te laten.

Pak heren
Screen shot Skyfall | Sony Pictures Entertainment
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden via een modderig zijweggetje langs…