Dit is wat jouw huisdier zegt over jou als man

CREDITS: Alora Griffiths

Door de jaren heen zijn dieren en mensen in harmonie gaan leven. Ze zijn onafscheidelijk geworden. In héél veel huishoudens spot je een huisdier. Van groot tot klein. En dat is ook logisch, want het brengt veel voordelen met zich mee. Er is veel onderzoek gedaan naar harige vrienden in huis. Wat bleek? Er kwamen vele gezondheidsvoordelen aan het licht. Huisdieren verminderen eenzaamheid en stress, terwijl ze je ook nog actief houden en socialer maken.

Heb je een trouwe twee-drie-of-viervoeter in huis? Dan zegt dat veel over jouw persoonlijkheid, een dier is namelijk hét verlengstuk van jou als persoon.

Dit is wat jouw huisdier zegt over jou als man

Hond

Er zijn ongeveer 1,5 miljoen honden in ons land. Dat aantal zorgt ervoor dat het een van de meest populaire soorten is. Niet héél verrassend, toch? Als je over straat loopt kom je áltijd wel een hond tegen. En dat is meteen een voordeel: een hond moet je uitlaten, dus je hebt ook beweging.

Dit is wat een hond over je zegt:

”Aaaaaaah een man met een hond. Wat is ‘ie gevoelig. Ik wil ‘m knuffelen. Beiden. Nu. En hij gaat er ook nog mee de natuur in. O M G.”

huisdier, Dit is wat jouw huisdier zegt over jou als man
Foto: Talen de St. Croix

Goudvis

Het meest chille huisdier om in huis te hebben. Een goudvis heeft weinig liefde nodig, en dat is misschien wel het probleem. Veel goudvissen overleven de eerste week niet. Dat zegt natuurlijk ook iets over de persoon die de vis koopt.

Dit is wat een goudvis over je zegt:

”Oef, is dit een beetje als een grap of toch serieus? Ik denk dat hij bindingsangst heeft. Pff. Die naam alleen al. Nou ja, hij bedoelt het goed in ieder geval. Toch? Ik weet het niet. Nou ja, voordeel van de twijfel.”

Vogelspin

Dit is wat een vogelspin over je zegt:

”Creep”

Kat

De kat is nog populairder dan de hond. Ergens ook wel logisch, want een kat kost een stuk minder moeite. Je zet een krabpaal voor jouw viervoeter neer en je bent het mannetje. Klein probleempje; een kat kan nog wel eens wispelturig zijn. En haar baasje meestal ook.

Dit is wat een kat over je zegt:

”Deze man doet lekker zijn ding. Hij is onafhankelijk en dat wil hij graag zo houden. Het zal me niks verbazen als hij ’t kattenvoer vergeet. Maakt me trouwens ook niks uit. Hij komt toch wel op zijn pootjes terecht.”

huisdier, Dit is wat jouw huisdier zegt over jou als man
Foto: Ramiz Dedaković

Papegaai

Een héérlijk exotisch beestje. Maar je kunt ‘m eigenlijk niet als huisdier houden. Dus als je er eentje thuis, zegt dit behoorlijk veel over jou.

Dit is wat een papegaai over je zegt:

”Lees jezelf in, milieubarbaar. Een exotisch beest hoort vrij in de natuur te vliegen. Hier wil ik niet bijhoren. Tschüss.

Hamster

Een hamster is en blijft toch een huisdier dat veel voorkomt hier in Nederland. Negen van de tien keer is het een goudhamster die in de Nederlandse kooien rondloopt. Deze beestjes slapen het gros van de dag, dus dat is makkelijk. Alleen zijn hamsters eigenlijk wel voor kinderen…

Dit is wat een hamster over je zegt:

”Deze jongeman heeft een aantal levensfases gemist. Klein kind. Misschien is het tóch wel schattig? Neeee. Dit is iets té veel van het goede.”

Een paard

Behoefte aan een beetje luxe? Dan kan je er voor gaan om de mannelijke Ankie van Grunsven te worden. Kleine kanttekening: het kost mokertje veel geld. En dat zegt dan natuurlijk ook veel over jou.

Dit is wat een paard over je zegt:

”Oei, hier zitten ergens wat knaken. Zou hij een rijke pappie en mammie hebben? Of heeft hij dit zelf voor elkaar gebokst? Ik vind het toch wel stoer hoor, niet veel mannen durven dit te doen. Of is daar een reden voor…

huisdier, Dit is wat jouw huisdier zegt over jou als man
Foto: fran hogan
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden we via een modderig zijweggetje…