Wamhouse Studio inspireert huizen op wereldberoemde logo’s

CREDITS: Wamhouse Studio

Regelmatig zien we prachtige appartementen, dikke mansions en futuristische woningen voorbij komen. Je moet dus van goede huize moeten komen als je jouw hoofd boven het maaiveld wilt uitsteken. We kunnen stellen dat het Karina Wiciak van Wamhouse Studio is gelukt met deze huizen. Zij heeft wereldberoemde logo’s omgetoverd tot mokersdikke stulpjes, die flink wat voeten in aarde hebben in architecten wereld.

Wamhouse Studio zet wereldberoemde merken letterlijk op de grond.

Voor het meest recente project heeft Wiciak’s Wamhouse Studio huizen ontworpen die bij veel mensen een belletje zullen doen rinkelen. De verschillende ontwerpen van de huizen brengen een eerbetoon aan een aantal wereldberoemde bedrijven en logo’s.

Trihouse

Het eerste huis bestaat uit drie betonnen strips die worden verbonden door middel van glazen wanden. Zo vormt het geheel een grote driehoek. Door de glazen wanden kunnen bewoners door de constructie heen kijken en dit zorgt voor een open atmosfeer in de Trihouse. 

Ook de muren aan de binnenkant zijn van glas, maar deze kunnen ook worden gesloten door middel van gordijnen of shutters. De gehele woning heeft een oppervlakte van 560 vierkante meter die is verdeeld over vier etages. Inmiddels zul je er wel achter zijn welk beroemde logo de inspiratie is voor dit ontwerp.

Wamhouse Studio Huizen
Foto: Wamhouse Studio

Crosshouse

Het tweede ontwerp uit de serie heet het Crosshouse verwijzend naar het logo wat we ook op de neus van de Camaro vinden. De gehele voorkant is voorzien van een glazen wand die zorgt voor adembenemende uitzichten die je hebt doordat het in het water staat. Het huis is opgedeeld in twee verdiepingen die samen goed zijn voor 245 vierkante meter aan woonoppervlakte. De gemeenschappelijke ruimtes zijn geplaatst aan de zijde met de glazen voorgevel. De privé ruimtes zoals slaapkamers en badkamers zijn te vinden aan de dichte zijde.

Rhombhouse

Bij het Rhombhouse is het logo wel erg duidelijk te herkennen. Ook dit ontwerp is weer voorzien van grote partijen glas in combinatie met een betonnen structuur. De woning heeft een oppervlakte van 270 vierkante meter verdeeld over drie etages. Dit ontwerp is een van de huizen van Wamhouse Studio die passen bij de unieke ontwerpen van de architecten.

Wamhouse studio huizen, Wamhouse Studio inspireert huizen op wereldberoemde logo’s
Foto: Wamhouse Studio

Pyrahouse

De laatste creatie uit de serie is de Pyrahouse en doet zoals de naam suggereert denken aan de Egyptische piramides. Er is gekozen voor een entree die bereikbaar is via een trap om zo de variaties in het zand op te kunnen vangen. Op deze begane grond is er een kleine entree en wat voorraadruimte. Vanaf de eerste etage begint het echte werk. Hier vindt je een grote open ruimte met keuken, woonkamer, eetkamer en bibliotheek. In de punt vind je natuurlijk de master bedroom! 

Warmhouse Studio Huizen
Foto: Wamhouse Studio
LEES OOK
De ‘Socktails’ van Burlington en Lavish
Het afgelopen jaar hebben we heel wat eigenaardige samenwerkingen voorbij zien komen. Maar een sokkenmerk als Burlington dat samenwerkt met een pre-mix cocktailmerk als Lavish? Ja, wij…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Fotoserie: BMW R 18 The Crown
Custom motoren. Wiens hart gaat er niet sneller van kloppen? Maar na het zien van dit kroonjuweel, genaamd The Crown, is het kloppen voorbij, en gaat het…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…