Wanneer is je jongeheer echt te klein?

CREDITS: Bigstock

Je hebt ze in alle soorten, maten en vormen. Alle geuren en kleuren. Van anaconda tot pinda, we hebben het over de penis. Het kan een grote zorg zijn voor zo wel vrouwen als mannen. Want wanneer is die nou goed? Laten we eerlijk zijn mensen, size does matter. Ieder heeft zo z’n voorkeur, maar over het algemeen is té nooit goed. Té groot, té klein, té dik, té dun. Niemand heeft zin in gedoe met de penis. Daarom bij deze: Wanneer is een piemel nu écht te klein? Ons radicale broertje Mellowed geeft het antwoord.

De piemelgids

Meten is weten

Laten we beginnen met een praktijklesje: hoe meet je je penis? Want we weten dat de meeste van jullie op zijn minst een poging gedaan hebben. Maar wat is nu de goede manier? Nou, leg hem op de tafel zouden we zeggen. En meet hem dan in stijve én slappe toestand aan de bovenkant. (Voor de dummies onder ons, we hebben het dus over de buik-kant). Begin bij het begin van de penis en meet tot aan het topje van de eikel. Wil je de dikte opmeten? Dit mag op het dikste gedeelte.

Dus, heb jij je cijfertjes vastgelegd en weet je nu officieel wat je in je broek hebt liggen? Dan zullen wij ook eens cijfers gaan praten. De gemiddelde penis van de Nederlandse man komt op 9,8 cm in slappe toestand. Met een stijve komt hier zo’n 6 centimeter bij, dan is ‘ie namelijk gemiddeld 15,8 cm. Denk je nu: nondeju mijn 3,3 cm kan daar niet aan tippen. Niet getreurd: officieel gezien heb je nog geen micropenis. Dat is namelijk pas vanaf 3,2 cm in slappe toestand. (En vanaf 4,1 in erectie.)

, Wanneer is je jongeheer echt te klein?
Foto: Bigstock

Dickfacts

Gedurende de pubertijd groeit de penis (zoals je wellicht hebt ervaren) (hopen we), maar naar mate je ouder wordt zal die (jammer maar waar) helaas ook weer krimpen. Niet al te veel, zo’n 1 á 2 centimeter in stijve toestand. Maar ja, als je al aan het struggelen bent met de centimetertjes kan dit vrij schokkend zijn. Toch blijkt dat Nederlanders het niet heel slecht doen wanneer het aankomt op de grote van hun schwanz: Nederlandse mannen hebben namelijk de op vier na grootste penis van Europa. Als we het op wereldniveau gaan hebben over de penisgrootte is overigens Kongo de grote koploper met maar liefst 17,93 cm! (In stijve toestand, that is.) Koreanen hebben het minder goed getroffen met de kleinste penissen ter wereld. Gemiddeld gezien hebben we het dan over 9,7 cm in stijve toestand. Annyeong! 

Om terug te komen op onze vraag, wanneer is die nou té klein? Volgens vrouwen is de ideale lengte van de penis 12,8 tot 14,2 in slappe toestand. Toch blijkt ook dat de lengte van de man zelf er ook toe doet. Zo kozen vrouwen eerder voor een grote man met een grote willy. Kleiner dan dit wordt overigens niet meteen een no gogevonden. Het blijkt namelijk dat de lengte niet het belangrijkste is wanneer het aankomt op de kwaliteit van de seks. Het begin van de vagina is namelijk erg gevoelig, en het schijnt dus dat de vahien zich ook aanpast aan de grote van de penis. Daarnaast is ieder flamoesje anders. Waar de ene vrouw niet opschrikt van een Kongolese braadworst, gaat de ander enorm lekker op 5 cm.

, Wanneer is je jongeheer echt te klein?
Foto: Bigstock

Te groot is ook niet fijn

Een te grote penis is overigens ook geen feestje. Geen enkele vrouw heeft zin in een complete lantaarnpaal in d’r grot, ze hebben er namelijk ook behoorlijk wat baat bij om nog te kunnen lopen na een beurt. The bigger the better is dan ook dus weer niet helemaal waar.

Wij denken dat de meeste vrouwen settelen voor ‘gewoon een prima penis’. Daarom gaat het niet per se om wat er schuil gaat in je broek, maar vooral om hoe je hem gebruikt. Je kan de dikste Ferrari hebben, maar als je er alleen mee in de bebouwde kom rijdt heb je er niet zo veel aan. Mocht je nu gezegend zijn met een kei van een micropenis, kun je er alsnog behoorlijk wat trucjes mee uitvoeren. Work that thing, zeggen wij! Een vrouw heeft ten slotte niet alleen seks met de penis, de persoon die eraan vast zit is ook behoorlijk belangrijk. Of ja, meestal dan. Soms ook niet.

En onthoud vooral: size does matter, but it doesn’t decide. 

, Wanneer is je jongeheer echt te klein?
Foto: Unsplash | Dainis Graveris