Onderzoek: vrouwen zien liever naakte vrouwen dan mannen

CREDITS: Bigstock

We draaien er niet omheen: op onze redactie vallen dames aardig in de smaak. Sterker nog: we love ‘em. Omdat wij de mannen ook een pleziertje gunnen, delen we de meest sexy ladies dan ook regelmatig. En de dames zelf? Jullie vergeten we écht niet hoor.

Wij plaatsen dan misschien geen foto’s van gespierde binkies in een speedo, maar met die knappe dames doen we jullie ook een plezier. De wetenschap zegt namelijk dat vrouwen veel liever kijken naar (naakte) vrouwen dan (naakte) mannen. Snappen wij héél goed.

Naakte foto’s voor 5 seconden

That’s right, chicks love chicks. Dat blijkt uit onderzoek van Cardiff University. En hoe check je nou waar dames écht opgewonden van raken? Nou, door foto’s van naakte mannen en vrouwen te laten zien en deze na vijf seconden te vervangen met een zwarte stip. Hoe meer aandacht voor het naakte lichaam, hoe sneller de deelnemers doorhadden dat de zwarte stip hun uitzicht vergalde. De vrouwen bleken bij allebei de lichamen evengoed op te letten, en soms zelfs iets meer op de naakte vrouw. Dat wordt dus twee keer nadenken voordat je een triootje voorstelt bij je lady. Voor je het weet is ze er met de andere dame vandoor.

Naakte
Foto: Marvin Meyer | Unsplash

Extra concurrentie voor mannen?

De vrouwen zelf gaven niet toe aan de vrouwelijke seksuele aantrekking. Zij vertelden stuk voor stuk dat ze het mannelijke lichaam boven het vrouwelijke lichaam verkozen. Niet heel handig om te liegen bij een stel psychologen dames, die hebben jullie natuurlijk zo door. De gelijkmatige concentratieboog doet de psychologen namelijk vermoeden dat de dames onbewust toch eerder ‘deels bi’ zijn. Ai ai ai, de concurrentie voor ons mannen wordt er niet minder op.

Meerdere factoren voor naakte voorkeur

Al goed, de vrouwen zelf kunnen er niets aan doen dat ze graag naar naakte dames kijken. Volgens onderzoeker Elizabeth McClintock zijn de dames het nou eenmaal gewend om elkaars lichaam niet seksueel te benaderen. Daarnaast is biseksualiteit simpelweg sociaal geaccepteerder bij de ladies. Dus heren, als de dame weer eens een sleepover heeft bij een vriendin is het oppassen geblazen.

Naakte
Foto: Unsplash – Oleg Ivanov
Source:
Bigstock