Vrouwen willen een man die ze respecteren

CREDITS: Quinten De Graaf

Er zijn duizenden criteria die vrouwen hun ideale man opleggen. De een houdt van gespierd, de ander van een buikje. Lang haar, kort haar, een baardje of een manbun. Het is niet bij te houden wat er nu voor nodig is om de perfecte man te zijn. Toch blijkt één ding heel duidelijk te zijn. Bijna iedere vrouw wil een man die ze respecteren. Een echte man dus.

Vrouwen zullen niet met je daten als ze je niet respecteren

Een echte man

Als ze geen respect voor je heeft, gaat ze niet met je willen zijn. Het klinkt hard, maar het is waar. Denk er maar eens over na. De meeste vrouwen kiezen niet voor mannen waarbij ze zich op hun gemak voelen. Of mannen waarmee ze goed kunnen praten. Mr Nice Guy is meestal degene die als eerste gefriendzoned wordt. En waarom? Omdat vrouwen hem niet zien als iemand waarmee ze de wereld aankunnen. Dan wordt er al snel de titel ‘maatje’ opgeplakt. Want wat is het probleem met the nice guy? Deze aardige jongenman smeedt en kneedt zichzelf meestal tot wat het vrouwtje graag ziet. Hij past zich aan en staat altijd klaar. Onbewust geeft hij hiermee een indruk af van een bepaalde ‘zwakte’. Hij komt niet voor zichzelf op. Het stereotype klootzak geeft hier juist de indruk dat hij vecht voor wat hij wil en schijt heeft aan dingen om hem heen.

Respecteren

De meeste vrouwen hebben gewoon simpelweg behoefte aan een man die ze respecteren. Een echte man, die er voor ze is wanneer ze het nodig hebben. Een partner die aan haar zijde staat, maar ook kracht uitstraalt. Waarvan ze niet het gevoel hebben dat ze voorzichtig moeten zijn met hem. Iemand die sterk in zijn schoenen staat. Een ‘echte man’ wordt niet bepaald door een hoeveelheid spieren. Het gaat hier over iemand die gaat voor wat hij wil, een zelfverzekerde man.

respecteren, Vrouwen willen een man die ze respecteren
Foto: Rifki Ramadhan

Natuurlijk is aantrekkingskracht belangrijk, en persoonlijkheid ook. Maar wanneer puntje bij paaltje komt, blijkt toch dat respect belangrijker is. Respect heeft gewoon net een streepje voor op andere factoren. Hoe dit komt? Het zou terug te trekken zijn naar de oertijd: mannen waren degene die zorgden voor eten op tafel. Ze gingen jagen en beschermden hun gezin. Tegenwoordig hebben vrouwen geen behoefte meer aan deze ‘bescherming’. Niet meer in de zin van dat vrouwen tegenwoordig prima voor zichzelf op kunnen komen en voor hun eigen eten op tafel kunnen zorgen. Toch blijkt dat veel vrouwen het nog steeds enorm belangrijk vinden om een échte man te hebben.

Hoe wordt ik zo’n man?

Gerespecteerd worden is niet moeilijk, het gaat erover dat je je waardigheid behoudt. Geld, opleiding, uiterlijk en andere externe factoren zijn hierin totaal niet relevant. Wat belangrijk is, is dat je jezelf aan je woord houdt. Dat je mensen steunt wanneer ze je nodig hebben en dat je voor jezelf en andere opkomt. Je moet een bepaalde drive houden in je leven: weten wat je wil en daar achteraan gaan. Ontdek je passies en ontdek wie jij bent en wat je zoekt. Ga niet voor middelmatigheid, streef naar de beste vorm van jezelf. Daarnaast is het vooral heel belangrijk dat je ook respect toont voor mensen om je heen. Door comfortabel te worden met jezelf en te weten wie je bent, zul je merken dat je voldoening haalt uit het leven. Ga dus niet op zoek naar de juiste vrouw, ga investeren in het worden van de juiste man.

respecteren
Foto: Jakob Owens